USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку перевірятимуть, чи транспорт забруднює повітря

10 Червня 2011 16:22
У Луцьку стартувала акція «Чисте повітря», покликана зменшити антропогенне навантаження на атмосферу стаціонарних та пересувних джерел.

Ряд установ контролюватимуть на вулицях міста, на підприємствах, при виїзді автомобільного транспорту на маршрут та на кінцевих зупинках маршрутних таксі викиди відпрацьованих газів автотранспорту. Заміри викидів забруднюючих речовин автомобільного транспорту фіксуватимуться у спеціальних актах.

У разі перевищення допустимого рівня токсичності викидів відпрацьованих газів виїзд на маршрут автомобільного транспорту не допускатиметься.

У такі своєрідні групи контролю увійдуть представники відділу транспорту і зв’язку управління економіки міської ради, відділення ДАІ, Волинської обласної ради Українського товариства охорони природи, Державної екологічної інспекції у Волинській області, ВАТ «Волинь-Авто», ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс», підприємства «Волиньавтомотосервіс» щодо контролю викидів відпрацьованих газів автомобільного транспорту, який експлуатується в місті.

Підприємству «Волиньстандартметрологія» доручено інформувати відділ екології Луцької міської ради про результати постійного контролю якості пального оптових постачальників нафтопродуктів.

Волинському обласному центру з гідрометеорології державної гідрометеорологічної служби, санітарно-епідеміологічній станції м. Луцька та Луцького району необхідно забезпечити безперебійну роботу з лабораторного контролю якості повітря в пунктах моніторингу і на маршрутних постах, здійснити спеціальний аналіз в період проведення акції «Чисте повітря» та інформувати відділ екології Луцької міської ради щодекади.

В рамках акції відділ екології міської ради проведе нараду з представниками контролюючих служб, керівниками автотранспортних підприємств, перевізниками з питань охорони атмосферного повітря.

Для метрологічного контролю викидів двигунів автомобільного транспорту, який експлуатується в місті, в користування відділення ДАІ (з обслуговування м. Луцька) УМВС України у Волинській області буде передано газоаналізатор та димомір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Серго Показати IP 10 Червня 2011 23:04
Цю акцію почали ще вчора, причому проводять дуже "оригінально" - сам був свідком як зупинили маршрутку з людьми і хвилин 20 працівники ДАІ її тримали, оформляючи якийсь протокол. Але чому це не можна було зробити при виїзді автобуса з парку на маршрут? Дійсно, в нас всі рішення на благо народу!
tatarynb Показати IP 10 Червня 2011 23:49
ну і наскільки це ЗАКОННО з точки зору чинного законодавства?!?!?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus