USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку показали «вічно актуальну» виставу. ФОТО

22 Лютого 2012 09:25
У центрі дозвілля та культури Волинського національного університету імені Лесі Українки актори аматорської студії «Синій птах» представили на розсуд глядачів виставу за драмою Лесі Українки «Бояриня».

Подія відбулася 21 лютого.

У постановці розповіли про українців, які вимушені були служити тодішньому ворогові - Москві.




Молода дівчина Оксана виходить заміж за боярина Степана. Він - родом з України, але живе при царському дворі, де намагається відстоювати інтереси своєї Батьківщини.




Дівчина переїжджає до столиці Росії. Там вона зустрічається з новими звичаями, які, однак, їй не подобаються. Утім, заради коханого, вона певний час терпить чужі традиції.



Однак, живучи в атмосфері постійної настороженості, яку спровокувала боязнь Степана втратити довіру царя, Оксана починає хворіти. Бажає повернутися на Україну, та не хоче їхати без свого чоловіка.



Так, дівчина залишається в Московії.



Після вистави «ВН» поцікавилися у глядачів враженнями від побаченого.

Студентка Галина Карімова – в захваті від вистави. Їй дуже сподобалася гра акторів. Мовляв, ті її занурили у світ минулих часів і не відпускали аж до самісінького кінця.

Натомість, спудею Івану Харченку сподобалася виконавиця ролі Оксани. «Дуже красива дівчина. Якби я з такою одружився, то виконував б усі її забаганки і точно втік би з Москви в Україну разом з нею. Мені сподобалося», - резюмував хлопець.

Педагогу Марії Варчук імпонує не стільки гра акторів, як сюжетна лінія. «Я думаю, що ця вистава і її тема – вічно актуальні. В кожній епосі української історії були такі люди, які служили нашим ворогам. Та й ворогів у нас було багато. У цьому творі Лесі Українки - настільки сильні та щирі слова, що проймають у будь-якому виконанні», - відзначила жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus