USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку поліпшували якість життя сусідніх прикордонних районів

1 Жовтня 2008 18:19
У рамках реалізації спільного міжнародного проекту «Розбудова польсько-білорусько-української водної політики в басейні Бугу» із 29 вересня по 1 жовтня в приміщенні Навчально-методичного центру профспілок відбувся семінар «Впровадження Рамкової Водної Директиви. Частина 2». Про це 1 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією сайту Міністерства охорони навколишнього природного серидовища України, з українського боку впровадження та організацію виконання завдань проекту проводило Волинське обласне виробниче управління водних ресурсів і водного господарства. У семінарі брали участь начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Волинській області та завідувач сектору екомережі та розвитку заповідної справи Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Волинській області.
Стратегічною метою Програми сусідства є поліпшення якості життя та соціально-економічна інтеграція сусідніх прикордонних регіонів. Для реалізації цієї мети підвищили конкурентоспроможність прикордонних територій через модернізацію і розширення транскордонної інфраструктури, сприяють розвитку благополуччя населення і транскордонної інституціональної співпраці, включно з безпекою на кордонах Європейського Союзу та технічній допомозі.
Найкращою формою співпраці в басейнах транскордонних річок є міжнародні річкові комісії. Така форма співпраці в міжнародних басейнах рекомендується також Директивою 2000/60/ Європейського парламенту і Ради від 23 жовтня 2000 року, що встановлює рамки спільних дій в галузі водної політики (Водна Рамкова Директива – ВРД).
У зв’язку з появою можливості опрацювання польсько-українсько-білоруських проектів у рамках Програми сусідства виникла ідея реалізації проекту « Розбудови польсько-білорусько-української водної політики в басейні Бугу», який водночас є виконанням Республікою Білорусь і Україною положень Водної конвенції, а у випадку Республіки Польща додатково виконанням Водної Рамкової Директиви.
Метою проекту є підвищення транскордонної польсько-білорусько-української інституціональної співпраці в галузі управління водними ресурсами басейну Бугу. Результатом реалізації проекту буде підготування основ для створення польсько-білорусько-української Комісії басейну Бугу. Для досягнення мети проекту передбачено заходи, що охоплюють весь басейн Бугу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus