USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку провели творчу майстерню, присвячену Року креативності та інновацій

28 Лютого 2009 15:19
Днями відбулася майстерня креативності та інновацій проекту «Підтримка мережі Євроклубів України», що реалізується ВГО «Українська асоціація європейських студій» за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні серед студентів Луцького національного технічного університету. Про це 28 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Центру Європейської Інформації міста Луцька, організаторами ініціативи стали Ліна Басюк директор Центру Європейської Інформації міста Луцька та Оксана Урбан керівник Навчально-наукового центру з європейської та євроатлантичної інтеграції України ЛНТУ.
Ініціатива проведення Європейського року креативності та інновацій (2009) почалась з пропозиції Європейської Комісії до Ради Європейського Союзу та Європейського Парламенту прийняти відповідне рішення згідно процедур ЄС. Тому, по всій Україні відбуваються творчі майстерні метою яких є розвиток креативності та творчого мислення. «Європейські діячі» міста Луцька запросили на цей захід студентів.
Стартом для творчої майстерні були інтеграційні ігри на знайомство, що сприяли налагодженню дружніх відносин між студентами. Під час гри «Броунівський рух» учасники були поділені на групи, і наступним завданням стало збудували асоціативний ряд до понять ініціативність, креативність та творчість. Дуже цікавим було те, що творчість проявилася під час опису асоціацій у формі різноманітних малюнків.
Студенти дійшли до такого висновку: «Творчість це – ініціативність, Пікассо, уява, відчуття прекрасного, нестандартний підхід, успіх, саморозвиток, вміння зробити «цукерку» з усього, фантазія, незвичне бачення світу, незакомплексованість, мрійливість, оригінальність, політ фантазії, індивідуалізм, витонченість, муза, Мікеланджело, талант».
Найбільш відкритою стала гра «Історії творчості», в якій всі пригадали своїх родичів, знайомих та друзів і інших людей, яких можна вважати творчими особами. В більшості випадків це були люди, які за своєю професійною діяльністю дуже далекі від творчості, і є представниками сфери інформаційних технологій, математики та іншого.
На продовження гри учасники розповідали історії з власного життєвого досвіду, в яких вони поводилися незвично, творчо. Завершила творчу майстерню гра «Прощання туземця», в якій всі висловлювали іноземні країни, в які хотіли б подорожувати. Незвичних ефектом гри стало усвідомлення учасників, що вони бажають мешкати в Україні, але створити європейський рівень життя.
У цілому, творча майстерня надихнула учасників на створення студентського Євро клубу, який буде першим в місті Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus