USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку привітали прикордонників. ФОТО

26 Травня 2012 13:51
Урочисті збори з нагоди Дня прикордонника та відзначення кращих «зелених кашкетів» Волинського прикордонного загону відбулося у Палаці культури Луцька 25 травня.
Саме ж свято в Україні відзначають 28 травня.
Після урочистого внесення Державного Прапору України усі прослухали Гімн України.



Звітуючи про роботу загону за рік, начальник Луцького прикордонного загону Олександр Білюк повідомив, що у Волинському прикордонному загоні функціонує 11 відділів прикордонної служби та 1 мобільна прикордонна застава. Він поділився також результатами оперативно-службової діяльності. Зокрема, з його слів, за минулий рік вдалося затримати 242 порушники державного кордону та 4 нелегальні емігранти, вилучити контрабандних товарів на понад 8 мільйонів гривень.

Також Білюк зауважив, що, спільно з органами державної влади, прикордонники приклали багато зусиль до підготовки до фінальної частини Євро-2012. «Нами створено умови для швидкого і комфортного перетину кордону туристами», ‒ додав він.
Перший заступник начальника Луцького прикордонного загону, начальник штабу, підполковник Олег Шевченко оголосив святкові накази за вагомий внесок у забезпечення надійної охорони державного кордону України і нагородив воїнів у зелених кашкетах медалями, грамотами та грошовими винагородами.


Привітати прикордонників прийшли представники влади Волинської та Рівненської областей і духовні особи.

Вітаючи прикордонників зі святом, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович згадав про прикордонників, які в роки ІІ Світової війни захищали західні кордони нашої держави. «Подвиг прикордонників відомий усім. І не випадково багато вулиць і населених пунктів носять імена цих героїв», ‒ додав Войтович.


Заступник голови, керівник апарату Волинської ОДА Станіслав Ющик за значний внесок у справу надійної охорони державного кордону України нагородив перехідним вимпелом та подарунком від Волинської облдержадміністрації кращий прикордонний підрозділ, особливий склад відділу прикордонної служби «Ягодин» Луцького прикордонного загону.

До привітань приєднався Луцький міський голова Микола Романюк.

Окрім того, привітавши усіх прикордонників, начальник управління МВС України у Волинській області, генерал-майор Богдан Щур подарував Олександру Білюку іменний годинник. Також привітати «зелених кашкетів» на сцену вийшов начальник Ягодинської митниці Роман Микитюк.


Керуючий Волинською єпархією УПЦ КП митрополит Михаїл теж привітав усіх прикордонників, ветеранів і гостей свята. «Нехай Господь дасть вам мудрість і талант друга, який приїжджає на Україну, радо прийняти, а недруга відправити геть. І хай Ангел Охоронець допоможе відрізняти вам перше від другого», ‒ висловився Михаїл. А Луцькому прикордонному загону в особі Олександра Білюка митрополит подарував ікону.


Для привітання від Рівненської області прибули заступник голови Рівненської ОДА Андрій Лавренчук, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами Рівненської ОДА Олександр Баладир, начальник відділу Рівненської обласної прокуратури Марія Щупко та начальник Рівненської митниці Сергій Лук’янов. Гості з Рівного вручили перехідний вимпел Рівненської ОДА кращому прикордонному підрозділу, відділу прикордонної служби «Дубровиця» Луцького прикордонного загону. Картину з чудовими краєвидами Рівного подарував прикордонникам начальник Рівненської митниці Сергій Лук’янов. А від Рівненської обласної прокуратури подарунком став монітор. «Думаю, що монітор від прокуратури – це серйозно», ‒ жартома сказав Андрій Лавренчук.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus