USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку роботі хлібопеків заважають висівки

9 Жовтня 2008 14:07
Через відсутність збуту виробничих відходів, що виникають після обробки зерна, луцьке КХП №2 не може випікати хліб. Про це під час наради з начальниками управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, спеціалістами з питань реформування  та фахівцями дорадчої служби щодо виконання програми «Державна підтримка сільськогосподарської дорадчої служби» розповів заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Ксенофонт Мартинюк, – повідомляє 9 жовтня репортер «Волинських Новин».
На підприємстві зібралося понад 900 тон висівок. За словами пана Мартинюка, через відсутність збуту, луцьке КХП №2 не може випікати хліб. І тому для всіх керівників підприємств, які були на нараді, просили подавати заявки щодо купівлі висівок. «Оскільки, якщо не купите ви, то ми будемо змушені продати його в інші області. А потім при потребі, необхідно буде закуповувати йог не в себе а в тих же сусідів», – зазначив пан Мартинюк. Цікаво, що в порівнянні з березнем 2008 року, ціна тони висівок зросла з 71 до 341 гривні.
Також піднімалося питання щодо закупівлі пшениці різних класів, ячменю, кукурудзи та жита. Стосовно останнього, то пан Мартинюк наголосив що поліські райони не допродали частину зібраного урожаю. Однак квота ще збільшуватиметься, і тому залишків не буде. Щодо проведення форварду (надання кредиту під заставу майбутнього урожаю), то пан Мартинюк зазначив, що така практика серед сільськогосподарських підприємств продовжуватиметься, і в переважній більшості, заставним зерном стане ячмінь та кукурудза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus