USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку розроблять концепцію забудови Театрального майдану?

25 Квітня 2009 22:07

Архітектурно-містобудівна рада Луцька після обговорення зняла з розгляду два проекти будівель, які мали бути розташовані на Театральному майдані. Про це 25 квітня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Архітектор з Волинської філії інституту «ДІПРОМІСТО» у проекті запропонувала збудувати над громадською вбиральнею на Театральному майдані ще один поверх. У скляному приміщенні мав бути розміщений виставковий зал, а на даху - літній майданчик.
 
Як пояснив інвестор, вони хочуть у приміщенні, показаному на проекті, зробити арт-кафе. Знизу ж мав залишатися громадський туалет. Це викликало здивування у багатьох членів архітектурно-містобудівної ради. Інвестор бідкається, що туалет на Театральному майдані відвідує лише 5-10 чоловік у день, а тому треба, щоб затрати на утримання приміщення окупалися.
 
Василь Дузь-Крятченко звернувся до інших членів архітектурно-містобудівної ради, закликаючи не голосувати за проект: «Якщо ми проголосуємо, то буде прецедент... Це безцінна територія...»
 
Врешті, проект арт-кафе, суміщеного з громадським туалетом відхилили.
 
Інший проект стосувався будівництва триповерхової споруди там, де зараз знаходиться аптека поблизу Народного дому «Просвіта». І хоча багатьом членам архітектурно-містобудівної ради проект сподобався, проте виникли застереження щодо того, щоб споруда «не заважала «Просвіті» своїми масштабами. Голова Громадської ради Волині Ігор Левчук запропонував архітектурно-містобудівній раді спершу розробити концепцію реконструкції Театрального майдану, а вже після цього розглядати різні проекти будівель на ньому. З цією пропозицією погодились інші члени ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 27 Квітня 2009 14:03
і дійсно фонтан на клізму похожий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus