USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку святкування Дня матері розпочалося з молитви за дітей і концерту

11 Травня 2009 10:53
Сучасні діти хворіють не тільки фізично, а й духовно, і зцілитися від усіх недуг їм може допомогти лише Бог. Саме тому 10 травня святкування Дня матері у Луцьку розпочалося з екуменічного молебеня за здоров’я дітей, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
У вступному слові протоієрей Володимир Подолець, священик Свято-Троїцького собору УПЦ (КП) наголосив, що найбільше покликання жінки – материнство. Але, на жаль, сучасні діти хворіють не лише фізично, а й духовно, і зцілитися від усіх недуг їм може допомогти Бог.
Тому у центрі Луцька священики Волинської єпархії УПЦ (КП) звершили екуменічний молебень за здоров’я дітей (щоправда, на ньому були присутніми не більш ніж півтори сотні людей). На завершення молебня прозвучало «Многолітття», а опісля святі отці окропили присутніх свяченою водою, бажаючи усім радості і шани від дітей.
Після цього епіцентр святкувань перемістився у Народний дім «Просвіта», де розпочинався концерт, присвячений Дню матері. Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП, протоієрей Віталій Собко передав присутнім у залі вітання від очільника єпархії владики Михаїла та священнослужителів. Промовець зазначив, що материнство – дар від Бога, бо кожна людина приходить у світ від жінки. Та цим даром сьогодні чимало жінок нехтують. Тому, аби цьому запобігати, треба, щоб матері і сьогоднішні, і майбутні повинні відчувати пошану і підтримку. Жінка рятується дітородженням, – наголосив протоієрей і побажав усім Божого благословення.   
Голова облради Микола Романюк, вітаючи зі святом, зазначив: мати – перше слово і слово найтепліше та найближче упродовж життя, а ненька – найдорожча людина. Від побажав матерям усі лях гараздів та щоб діти любили їх так, як вони люблять своїх синів та доньок. Також губернатор вручив відзнаки «Мати-героїня» майже двом десяткам жінок.  
Окрім нього, із вітальним словом виступили радник голови облради Володимир Банада і Луцький міський голова Богдан Шиба.
А поміж вітаннями своїми виступами присутніх у залі тішили і юні виконавці та колективи, і знані у краї митці. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus