USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку таксисти уже воюють за майбутні парковки

12 Жовтня 2010 15:46
Директор комунального підприємства «Автопарксервіс» Олександр Кралюк стверджує, що заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк не пускає «АвтоПаркСервіс» у майбутній бізнес таксопарковок, хоча відповідне рішення було ухвалено сесією міськради.
Про це Кралюк повідомив 12 жовтня на засіданні постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.
Кралюк розповів, що у 2007 році було рішення сесії міськради, яке зобов’язувало розробити мережу парковок таксі. Пізніше цю мережу, яка має складатися складається з 15 зупинок, сесія міськради передала до КП «Автопарксервіс». За планом, на таких парковках підприємство повинне було б заробляти як мінімум 10 тисяч гривень щомісяця.
Однак, процес узгодження місць для таксистів ще й досі «висить у повітрі».
«Ситуація тут трошки запущена і попала в площину чиїхось інтересів. Таксопарковки, як і будь які інші зупинки комунальної власності, не можуть не мати власника. Тепер стає питання – кому їх віддадуть», - коментує Кралюк.
Він розповідає, що нарахував у місті 43 зупинки, де паркуються таксисти, не враховуючи тих, що стоять на території приватної власності: нічних клубів, супермаркетів тощо.
За проектом закону «Про автомобільний транспорт», який ймовірно приймуть вже на початку 2011 року, усі таксисти будуть змушені стояти на спеціально виділених місцях, яких у Луцьку за словами Кралюка буде не більше 30.Натомість машин, які таксують – вже є за тисячу. Також буде описана процедура організації цих місць стоянок.
«Таксисти розуміють, що за ці місця доведеться боротися… І перевізники вже оббивають пороги міськради, аби накласти руки на цей процес. Так ось, якщо міськрада не проявить правильне розуміння цього питання – посіється не просто хаос, а війна, бійка за ці парковки», - коментує Кралюк.
«Мене визвали в кабінет на другому поверсі і в присутності власників служб таксі було сказане наступне: поки ви не розрахуєтеся по зарплаті, то ви громадяни таксисти можете не переживати - ніхто мережевими стоянками таксі займатися не буде», - сказав директор підприємства і додав, що таке рішення було озвучене заступником міського голови Петром Гоцалюком, кабінет якого знаходиться на другому поверсі приміщення міськради.
«Хто уповноважив Петра Павловича змінювати рішення Богдана Павловича? ...Таким речам повинна даватися правова оцінка. Мова йде про наповнення бюджету. Такі речі повинні присікатися одразу», - каже Кралюк.
Директор підприємства каже, що «Автопарксервісу» залишать лише декілька комунальних парковок: в районі Центрального ринку, Залізничного вокзалу та вулиці Єршова
Петро Гоцалюк прокоментував, що зупинки таксі, відповідно до рішення сесії міськради не були створені, так як відсутнє фінансування.
«Він (директор «Автопарксервісу» Кралюк - «ВН»)має забезпечити нормальний збір коштів і рентабельність парковок, які вже має… Сьогоднішній бізнес для простих машин – не таксі, - не налагоджений належним чином, аби не було заборгованості по заробітній платі. Мова не йде про розширення бізнесу комунального підприємства», - коментує Гоцалюк
За словами Кралюка заборгованість на підприємстві, на якому працюють шестеро працівників становить 67,5 тисяч гривень ще з 2008 року. Нині паркувальникам зарплата виплачується вчасно.
Гоцалюк додав, що таксистам запропонували ще три роки тому взяти на себе відповідальність за облаштування парковок. Проте лише одна служба на це відгукнулася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Anti-Mafia Показати IP 12 Жовтня 2010 17:21
Цікаво, а чи сплачують за парковки таксі які входять в юрисдикцію Кралюка, адже він де-факто є співласником однієї з диспетчерських служб таксі? А це явний конфлікт інтересів, чи, як в колись в народі казали - корупція.
Хохма Показати IP 12 Жовтня 2010 21:58
Кралюк лобіює інтереси своєї фірми, в цьому йому сприяє ДАІ. А зупинки таксі мають бути в непомітних місцях.
Вот так! Показати IP 13 Жовтня 2010 09:44
Парковки таксі не повинні бути на дорогах і заважати руху транспорту.Їх треба обладнати туалетами ,зараз таксисти засцяли всі підворотні та арки,біля яких вони стоять сутками...
Роман Показати IP 13 Жовтня 2010 10:38
Таксисти деруть гроші безбожно! Можуть і обладнати собі самі місця з туалетами і всяким іншим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus