USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку вчаться правильно страйкувати

6 Жовтня 2009 15:58
Методам та головним засадам організації протестних акцій навчаються учасники Всеукраїнського семінару-тренінгу, що проходить цими днями у Навчально-методичному центрі профспілок. Про це 6 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Всеукраїнський семінар з питань проведення масових протестних акцій профспілок розпочав свою роботу вчора й триватиме до 8 жовтня. 30 начальників штабів з проведення подібних акцій з усієї України з’їхались на Волинь з метою повномасштабного навчання.
«У працівників часто виникають проблеми, які, на жаль, не вирішуються ніяким іншим шляхом, окрім протестних акцій та демонстрацій. Це такі проблеми як, наприклад, затримка або невиплата заробітної плати, масові скорочення тощо», - зазначає директор НМЦП Галина Даниленко.
«Учасників навчають, як організувати ці заходи, щоб вони були законодавчо оформлені. Яким чином закон дозволяє їх проведення. Ми запросили політтехнологів, психологів, медійників, професіоналів із Польщі задля обміну досвідом і знаннями, щодо проведення PR-акції, яка б позитивно сприйнялась громадськістю та що до інших питань», - додала пані Даниленко.
За її словами, тренінг закінчиться організацією моделі протестної акції «Віче» у замку Любарта.  «Це найкраще місце для проведення подібних заходів. Тому що саме там у дев’яності роки були перші демонстрації проти радянської влади», - пояснює директор НМЦП.
В якості лекторів на семінар запрошені гості з Києва, Польщі. Є й луцькі фахівці, серед яких  політологи Тарас Літковець та Оксана Ярош, громадський і політичний діяч Ігор Гузь, журналіст Сніжана Шевчук та інші.
Аналогічні тренінги проводяться ще у двох містах України – Донецьку і Чернігові. Організатором навчання стала Федерація профспілок України, яка й профінансувала цей захід.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus