USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку відкрили першу військово-історичну бібліотеку. ФОТО

22 Червня 2009 09:25
На базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки, що в Луцьку, вчора, 21 червня, відкрито першу в регіоні військово-історичну читальню. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Власне, Міністерство оборони силами Центрального музею Збройних сил України створює мережу військово-історичних бібліотек. Окрім Луцька, такі читальні постануть у Севастополі, Первомайську. Центральна військово-історична бібліотека працюватиме в Києві у Центральному музеї Збройних сил України.
 
Як розповів директор Центрального музею Збройних сил України Віктор Карпов, луцький музей є популярним – цьогоріч його відвідали сім тисяч чоловік. У рамках спеціальної програми відвідувачам розповідають про військову історію Волині крізь призму історичних постатей та подій.
 
У книгозбірні присутня найрізноманітніша література. Тут мемуари, і біографії видатних воєначальників, документальна, довідкова, енциклопедична література. Загалом бібліотечний фонд налічує понад 3,5 тисячі примірників. Із них для зручності читачів більш ніж 400 уже включено до електронного каталогу.
 
За словами заступника міністра оборони України Володимира Діброви, потрібно подумати над розширенням переліку послуг, які надаються у музеї. Він запропонував, наприклад, розпочати навчання дітей іноземним мовам. Пан Діброва подарував читальні добірку літератури.
 
Першими зареєстрованими користувачами бібліотеки стали заступник міністра оборони Володимир Діброва та директор Центрального музею Збройних сил України Віктор Карпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus