USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили Російський культурний центр. ФОТО

11 Березня 2009 18:32
Cьогодні, 11 березня, у Луцьку відбулося відкриття Російського культурного центру, що розмістився на шостому поверсі у приміщенні на Винниченка, 67. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
З нагоди відкриття Російський культурний центр зібрав чимало люду. Зокрема привітати його господарів і дати Боже благословення прибув керуючий Волинською єпархією УПЦ (МП) митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Він висловив сподівання, що саме тут росіяни з Волині зможуть «відчувати себе вдома у тій спільноті, де живуть кілька років». У подарунок від владики нововідкритий центр отримав образ Божої Матері Волинської.
Волинську обласну державну адміністрацію на заході представляв заступник губернатора Святослав Кравчук. Він привітав із цією подією усіх, хто вважає рідною мовою російську, і висловив переконання, що центр необхідний, щоб ці люди могли відчувати одне одного. Пан Кравчук наголосив: Волинська земля буде теплою і привітною для усіх національностей, що жили й живуть тут.
Радник голови Волинської облради Володимир Блінов вважає, що відкриття Російського культурного центру у Луцьку є свідченням розвитку стосунків Волині з Російською Федерацією. Від додав, що українці та росіяни – все ж єдина сім’я.
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк назвав центр «прикладом нових форм співпраці двох держав». Російська громада перебуватиме у  середовищі, де є дух її коріння, – зазначив він.
Також на відкритті Російського культурного центру були присутні чимало гостей, серед яких – представник посольства РФ в Україні Віктор Богач, Генконсул у Львові Євген Гузєєв.
Керівник Російського культурного центру в Луцьку Ольга Саган переконана, що в очолюваної нею організації – велике майбутнє, бо культура – та галузь, що об’єднує. Окрім можливості зібратися й поспілкуватися, у центрі організовуватимуть вечора, присвячені видатним діячам культури, і навіть надаватимуть різноманітні юридичні консультації. Також пані Саган розповіла, що серед завдань Російського культурного центру – популяризація Україні і Волині зокрема. Наприклад, з нагоди відзначення 70-річчня створення області Волинь презентуватимуть у Москві, – поділилася вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 11 Березня 2009 21:06
З Волині до Говерли ближче...
Економ Показати IP 11 Березня 2009 23:15
"Волинська земля буде теплою і привітною...". Ага, навіть "теплішою" ніж у Львові!
Анонім Показати IP 12 Березня 2009 10:22
не беситесь, они сами себя закопают (зная репутацию Саган, я в этом не сомневаюсь)
Анонім Показати IP 12 Березня 2009 11:09
Фамилия руководителя российского центра - !Саган. Ну "чиста" русская фамилия. Прикол.
guest Показати IP 12 Березня 2009 11:30
на останньому фото виламаний шмат вентиляційної решітки, :p
Руский Показати IP 12 Березня 2009 11:38
Пезентація була не культурного центру, а бютівки Саган, панночки, яка вважає себе корінною росіянкою, не маючи жодного відношення до Росії. Прикривається родичами, що живуть в Санкт-Петербурзі [вирізано - цензура]!
Економ Показати IP 12 Березня 2009 21:48
"...серед завдань Російського культурного центру – популяризація Україні і Волині зокрема" - це якби Путін прочитав, то його б "розірвало" від "негодования"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus