USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку віднайдено нові документи про Голодомор

22 Вересня 2008 17:15
Сьогодні, 22 вересня у Волинському архіві області, експозиція про Голодомор 1932-1933 років поповнилася сімома новими документами, які  дозволяють повніше розкрити страшні картини того часу. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Створення виставки «Відлуння Голоду на Волині» приурочено до 75-ої річниці Голодомору 1932-1933 років. В експозиції вміщені вирізки з тогочасної україномовної газети «Українська Нива» за 1933 рік, що видавалася на території Польщі. В ній висвітлюються масштаби голоду, які замовчувалися радянською владою.
Також представлено спогади очевидців трагічних подій, які проживали тоді на голодуючих територіях, але потім переселились на Волинь. Серед них – Петро Сміян та Григорій Гуртовий, рукописні розповіді яких, за словами завідуючої відділу інформації та публікації документів обласного держахіву Антоніни Кравчук, дуже вражають відвідувачів.
Загалом на виставці представлено 37 документів та 14 спогадів. Сім з архівних матеріалів є новими для загалу. Зокрема – спогади консулів та дипломатів європейських країн про тогочасний стан справ в Україні. Як зазначила пані Кравчук, експозиція триватиме до кінця року. На запитання, чи доповнюватиметься виставка новими матеріалами, вона відповіла, що віднайдені з архівного фонду документи обов’язково розмістять.
«Особлива увага буде, звичайно, звертатися на спогади очевидців. Однак їх залишилося мало, і тому щось нове буде великою рідкістю», - зазначила пані Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus