USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку відзначили 100-річчя від дня народження Бандери. ФОТО

29 Грудня 2008 20:31
У Луцьку відбулася урочиста академія, присвячена 100-річчю від дня народження провідника ОУН Степана Бандери. Про це 29 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
Ведучим заходу був очільник обласної організації Української Народної Партії Сергій Годлевський, який прочитав вірша про Бандеру. Зала народного дому «Просвіта» була заповнена практично вщерть.
Перед відкриттям академії священики УПЦ КП на чолі з єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужили молебень. За словами владики, Степан Бандера - великий патріот. «Ми сьогодні скорбимо, що він загинув - великий борець був застрілений. Але і ми радіємо, що його думки, його ідеї живуть у наших серцях, сприймаються нашими нащадками», - зазначив єпископ Михаїл.
Після відкриття заходу учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою повезли вінок до каменя на місці майбутнього пам\'ятника Степану Бандері.
Після виступів представників влади міста та області почалося нагородження переможців конкурсу учнівських науково-пошукових робіт на тему «Степан Бандера: справедливе висвітлення особи, борця і громадянина». Учнів та вчителів - їх наукових керівників нагороджували цінними призами представники політичних партій та громадських організацій Волині.
Під час академії лунали патріотичні пісні у виконанні Алли Опейди і В\'ячеслава Судими, хору «Посвіт», інших колективів.

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus