USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Відчути дух Лесі Українки»: у Луцьку презентували виставку про легендарну українку

24 Лютого 2021 19:23
З нагоди відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки в приміщенні будинку Косачів, що на вулиці Драгоманова, 23 у Луцьку, презентували виставку світлин з колекції родини Драгоманових-Косачів.

Про це інформують на сайті міськради.

Виставка світлин «Цвіт Косачів-Драгоманових» відбувається у рамках авторського проєкту Тетяни Ціхоцької «Лесина світлиця». На захід завітали Луцький міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, представники обласної влади, Волинського національного університету імені Лесі Українки та мистецтвознавці.
«Безумовно, що напередодні такої визначної дати – 150-річчя Лесі Українки, ми згадуємо життя та творчість нашої видатної землячки, письменниці. Протягом багатьох років нам нав’язували бачення Лесі Українки, як слабкої жінки, хоча це зовсім не так. Ті заходи, що відбуватимуться протягом року, по-новому розкриватимуть її постать», – зауважив міський голова Ігор Поліщук під час виступу. Він висловив окрему вдячність Тетяні Ціхоцькій за організацію проєкту.
Долучився до слів вдячності і ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Антолій Цьось.
Тетяна Ціхоцька розповіла, що виставка готувалася тривалий час. Важко було знайти саме якісні фото тих часів, які б занурили у той період, аби був відчутний дух Лесі Українки.
За словами директора департаменту культури Тетяна Гнатів, тут протягом року відбуватимуться різноманітні заходи: презентації, концерти, конкурси, вистави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus