USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відзначили 65-річчя визволення Волинської області від німецько-фашистських загарбників. ФОТО

21 Липня 2009 12:01
Зі сльозами суму та радості на очах волиняни згадали героїв-визволителів нашого краю під час урочистостей на Меморіалі Слави із нагоди 65-річчя визволення Волинської області від німецько-фашистських загарбників. Про це 21 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Чимало волинян прийшло вшанувати честь загиблих та живих героїв-визволителів, які воювали із загарбниками за рідний край. Урочистості із нагоди 65-річчя визволення Волинської області від німецько-фашистських загарбників розпочали із молебня. «Вічна пам’ять і вічний спокій загиблим героям», – помолився за тих, хто помер на полі бою Архієпископ Волинський та Луцький Михаїл. А ветеранам він побажав, «щоб Господь кріпив їхні сили і здоров’я». Після цього відбулося покладання квітів до Вічного вогню.
 
Привітати краян на урочистості прийшли і представники влади. Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк зазначив, що безсмертний подвиг наших земляків непідвладний часу і «про кожну краплину пролитої крові має пам’ятати нинішнє та майбутнє покоління».
 
До привітальних слів приєднався голова Волинської облради Анатолій Грицюк. «Завдяки мужності і стійкості нашого народу загарбники були розгромлені», – висловив він своє переконання. «Пройдуть роки, але ми приходитимемо на це місце, щоб схилити голову у великій шані тим, хто не повернувся із війни», – додав Анатолій Грицюк. Також голова облради перерахував жертви, які понесла Волинь: приблизно 165 тисяч волинян загинуло, 20 тисяч відправили у концтабори, 107 населених пунктів стерті з лиця землі.
 
Уклонився та подякував героям війни і заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк. Він зазначив, що сьогоднішнє свято не привід для смутку, адже визволення Волинської області – це знакова подія. «Волиняни показали себе незламними борцями, воїнами-патріотами», – наголосив він.
 
Крім привітальних слів представники влади за мужність і відвагу у часи війни, активну життєву позицію і патріотичне виховання підростаючого покоління вручили ветеранам подяки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus