USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вшанували ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС. ФОТО

23 Квітня 2009 12:52
У обласному центрі Волині 23 квітня відбувся мітинг-реквієм «Попіл Чорнобиля у моєму серці» з нагоди 23-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС,  – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Розпочався мітинг-реквієм з виконання державного гімну України. Захід відбувався на луцькому Меморіалі Вічної слави. Після вступного слова ведучих бажаючі поклали квіти та траурні вінки до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», біля якого і проходив мітинг.
Опісля хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлих жертв аварії на ЧАЕС. До присутніх звернулися голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк, голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк, Луцький міський голова Богдан Шиба та народний депутат України Віктор Олійник.
У своїх виступах всі владці подякували ліквідаторам наслідків Чорнобильської катастрофи.
Ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Ігор Іщук розповів про свою участь у подіях 1986-го року. Волинянин був серед тих, хто відкачував воду з-під зруйнованого реактора, таким чином запобігаючи виникненню другого, термоядерного вибуху.
Пан Іщук за це поплатився власним здоров’ям. Він подякував лікарям, які допомагають «чорнобильцям».
Довідково:
На мітингу-реквіємі з нагоди річниці аварії на ЧАЕС були присутні ліквідатори, постраждалі, представники влади різного рівня, силових структур, ЗМІ, громадських та партійних організацій, учні луцьких шкіл та ліцеїсти Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus