USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку вшанували ювілей Володимира Івасюка. ФОТО

5 Березня 2009 10:07
З нагоди 60-річчя від дня народження видатного українського поета і композитора Володимира Івасюка Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки організувала у себе літературно-мистецький вечір «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав». Про це 5 березня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Вечір розпочався з прослуховування уривків з пісень Володимира Івасюка, які виконували різні співаки. Опісля ведуча заходу – головний бібліотекар Зоя Алексійчук почала ознайомлювати присутніх з творчим та життєвим шляхом поета і композитора.
Під час вечора твори Володимира Івасюка виконували учасниця Міжнародних конкурсів, вокалістка Оксана Герасимчук, артист обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Леонід Гнатюк, концертмейстер Інституту мистецтв Волинського національного університету імені Лесі Українки Алла Родзь та учні дитячої музичної школи № 1.
Більшість присутніх під час вечора становила молодь.
Довідково:
Володимир Івасюк – український композитор і поет, віднедавна Герой України. Народився 4 березня 1949 у місті Кіцмань на Буковині.
Один із основоположників української поп-музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Неординарний живописець.
18 травня 1979 року його тіло було знайдене повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна версія – самогубство – підлягала сумніву громадськості як 1979 року, так і тепер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus