USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку втретє ділилися вмістом домашніх бібліотек. ФОТО

20 Листопада 2013 08:17
Гуморески, фентезі та сучасну літературу презентували читачі у рамках проекту «З домашньої бібліотеки».

Третя зустріч у рамках проекту, організатором якого є культурне об’єднання «100 Вт», відбулася у Мистецькому клубі, що на вулиці Драгоманова,1 у Луцьку.

Для тих, хто відвідав захід вперше, організатор Анна Єкименко розповіла, що проект «З домашньої бібліотеки» організовують втретє, а паралельно у приміщенні клубу відбувається проект «Обмін книгами», у рамках якого кожен можна поділитися літературою, яка вдома припадає пилом з іншими, або взяти почитати книгу безплатно та без реєстрації.

Цього вечора презентували шість книг. Спочатку планували представити три прозові та три віршовані книги, проте вечір став переважно прозовим. Шість промовців мали по десять хвилин для того, щоб розповісти про свою улюблену книгу, або ту, яку прочитали нещодавно.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЕТИ ТА ПЕРЕСІЧНІ ЧИТАЧІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КНИГИ У ЛУЦЬКУ. ФОТО





Незважаючи на те, що погода у цей вечір була доволі прохолодною, розпочали з книг української авторки, яка пише дуже тепло, Надійки Гербіш. Книги «Теплі історії до кави» та «Теплі історії до шоколаду» презентувала Оленка Кравчук. Вона розповіла, що кожна з історій у книзі «Теплі історії до кави» є теплою та хорошою, а перед кожною історією є фото, більшість з яких зробила самотужки авторка. Сорок історій у збірці розповідають про звичайних людей, які люблять, розчаровуються, подорожують, шукають своє щастя та неодмінно діляться ним з іншими. З її слів, ці книги надихають, особливо тих, у кого сумний настрій. Одне з оповідань - «Різдвяні листи» - Оленка Кравчук прочитала гостям заходу. Вона зазначила, що не згідна з твердженням, що ці історії наївні та написані для дівчат-підлітків. На її думку, вони щирі та від душі.

«Теплі історії до шоколаду» є продовженням серії. У цій книзі мовець виділила розділ «101 намистинка» та зачитала декілька порад-«намистинок».






Наступною книгу Ольги Громико «Професія: відьма» презентувала Кріс Джерон. Вона розповіла, що авторка народилася в Україні, мешкає в Білорусі, а друкується в Росії. Вона пише твори у жанрі фентезі та фантастики. Кріс Джерон зачитала декілька найцікавіших епізодів з книги, головна героїня якої, відьма, вирушила досліджувати одну з країн, у якій мешкали вампіри.



Представити гуморески відомого українського сатирика Павла Глазового Сергія Фелістовича попрохала організатор заходу Анна Єкименко. Учасник вечора гумору, що відбувся нещодавно, продекламував декілька гуморесок, розпочавши з вірша «Дубова ракета».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК У ЛУЦЬКУ ВІДПОЧИВАЛИ ЖАРТУЮЧИ. ФОТО





Наступною книгу Міхаеля Енде «Безкінечна історія» презентувала Марія Оліферук. Вона зазначила, що цей твір відомий більшості за екранізацією, яка, втім, не сподобалася автору. Книжка показує дитячий світ, у якому хлопчик знаходить незвичайну книжку, в якій описана історія країни Фантазії. Країна переживає важкі часи, тому що люди припиняють фантазувати та щось вигадувати. Читаючи цю книгу, хлопчик сам опинився в ній. Зі слів Марії Оліферук, «Безкінечна історія» насичена фантастичними подіями, проте містить і багато повчальних моментів. Прочитавши декілька епізодів з твору, мовець побажала публіці якомога більше мріяти.





Вікторія Левчук презентувала книгу Богдана Гаврилишина «Залишаюсь українцем» та славетний роман Френсіса Скотта Фіцджеральда «Великий Гетсбі». З її слів, перша книга спонукає читача до дій, до того, що потрібно боротися за те, чого хочеш досягти. Говорячи про роман «Великий Гетсбі», вона наголосила, що реалізація у суспільстві – важливий аспект, але найважливіше у житті – це любов.





Останньою виступила Вікторія Бруцька, яка презентувала російськомовну книгу Макса Фрая та Лінор Горалік «Книга одиночеств». Вікторія Бруцька переконана, що біографія автора не допомагає зрозуміти його творчість. Так, автори цієї книги творять під псевдонімами і розкривати таємницю імен їй виявилося нецікавим. Вікторія Бруцька порадила заглибитися у книгу та зачитала чимало цитат, які полонили її та змусили прочитати книгу протягом вихідних. З її слів, «Книга одиночеств» написана простою, легкою манерою, ніби діалог з автором, який розповідає про своє життя.




ЧИТАТИ ЩЕ: ТВОРЧИЙ ВЕЧІР ДЕВ’ЯТИ ПИСЬМЕННИКІВ – У ЛУЦЬКУ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus