USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку замість маршруток пропонують пустити карети

4 Березня 2013 18:44
Маршрутні перевізники Луцька скаржаться, що потрібно піднімати ціну на проїзд, у свою чергу пасажири незадоволені якістю перевезень, зокрема хамською поведінкою водіїв і музикою у стилі «шансон», що лунає у маршрутці.

Про це стало відомо під час «круглого столу», який організував Волинський прес-клуб 4 березня.

У заході взяли участь представники влади Луцька, громадські активісти, перевізники, активні лучани.
Представник обласного осередку «Інституту політичної освіти» Антон Бугайчук зауважив, що у лучан є багато скарг на роботу водіїв маршруток, тому у нього є кілька пропозицій: «Усунути звучання у маршрутках «шансона» і «попси». Треба запровадити якісь просвітницькі програми, озвучувати здобутки України. Запровадити маркування і боротися з брудними маршрутками, запровадити додаткову атестації водіїв».

Окрім цього, звучали закиди на адресу водіїв маршруток стосовно того, що вони влаштовують перегони навипередки, а також різко гальмують, що, мовляв, може завдати травм пасажиру. Керівник громадського об’єднання Петро Гоцалюк зауважив: «У мене був випадок, коли біля обласної лікарні на пішохідному переході мене ледь не збила «двійка». Я нікуди не повідомляв, але з цим і справді треба боротися».

У свою чергу перевізники заявили, що водії і так проходять додаткову атестацію і на маршрутах їздять лише досвідчені. Також вони зауважили, що і пасажири часто ведуть себе неадекватно, особливо в нетверезому стані. «У нас теж є багато проблем, зокрема п’яні пасажири. Був випадок, коли п’яного разом з пасажирами доводилося везти прямо до міськвідділу міліції», - зауважив директор ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький.

Зокрема перевізники скаржаться, що пасажири малюють та ламають сидіння, а також б’ють скло. А це, мовляв, додаткові витрати.

Директор АТП 10701 Анатолій Тимощук вважає, що ціни на перевезення треба піднімати: «Бензин у рентабельності перевезень становить 60%, тобто 1 гривня 20 копійок. Тому треба організовувати громадські слухання і піднімати вартість проїзду. Якщо не буде вирішено ті проблеми, які є, тоді треба пересідати на карети і запрягати у них коні».

Утім, як зауважив Петро Гоцалюк, перевізники, насправді, достеменно не можуть визначити рентабельність свого маршруту, адже вони не мають чіткого обліку пасажирів перевезених їхнім маршрутом через невидачу квитків. Тому треба запровадити електронні квитки.

Організатори ж заходу запропонували ввести громадський контроль, щоб поліпшити якість перевезення у маршрутках Луцька. Але відповідне рішення повинна прийняти сесія Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Metaller Показати IP 4 Березня 2013 22:44
Коли тендера проводились, то всі клялись-божились-обіцяли, що вони і за 1,50 грн будуть возити - лише б маршут дали... А тепер їх 2 грн мало - невигідно різко стало... Комусь на новий Майбах не вистачає?
паладин Показати IP 5 Березня 2013 00:57
Металер, чому б вам не спробувати самому покерувати таким бізнесом. Тому не вдавайте що вам достатньо заробітноі плати на всі потреби і на всьому не економити??? Чому Петро Павлович, з нормального чоловіка перетворюється на хлопчика який зовається за спідничкою мами, просить вигідних людей для зайняття посади в керівних органах і допомагати своім партнерам, які його фінансують??? питання також цікаві для роздуміа. Просто проаналізуйте усю діЛьнісь цього пана. І все стане на своі місця.
Вінстон Показати IP 5 Березня 2013 07:24
Хай зроблять по-кілометровий проїзд! тоді буде чесно! мені наприклад потрібно лише пару км проїхати то чому маю платити 2 грн. а ті що з львівської на крз печуть також 2 грн платять. то де логіка? з кінцевої до кінцевої підняти проїзд, а по-кілометрово зменьшити!
SSS Показати IP 5 Березня 2013 08:27
Просто пригадайте скільки разів починаючи 3 2008 року у вас підвищувалася заробітна плата, скільки разів підвищувалася вартість палива, а вартість проїзду залишається незмінною вже 5 років. То про які Майбахи ви говорите?
За правду Показати IP 5 Березня 2013 09:07
Коли тендера проводились,то ціна на паливо-мастильні матеріали була не такою,також і зарплата піднялася за цей період.
лучанин Показати IP 5 Березня 2013 10:26
Скажіть шановні,а що у нас не подорожчало за останні три роки,крім маршруток???
Лучанкак Показати IP 5 Березня 2013 15:23
Брехня, їм все мало, вони ці перевізники будуть піднімати проїзд безкінечно, аби лиш дозволили раз.Це буде постійне підійсмання вартості. А людям так зарплати і пенсії піднімають, їм це до лампочки.Прибутки скривають, подакти не платять,бо нема контролю за доходами.Все іде в кармани,повний хаос.Їм потрібно починати з себе і чесно платити податки з прибутку. Вихід один - електронні квитки і чіткий облік,побачимо, як тоді вони заспівають хапуги
андрiй76 Показати IP 5 Березня 2013 18:02
Жаба душить,що тролейбусники підняли ціни до1.25грн.А значить їм давай також до2.5грн...
просто Показати IP 6 Березня 2013 16:42
Для "лучанкак"...Ви навіть своє ім"я неправильно пишете. І стовідсотково не знаєте скільки платиться податків. Якби знали б, то помовчали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus