USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку змагаються юні аграрії. ФОТО

22 Вересня 2009 15:24
В обласному центрі Волині стартував Всеукраїнський зліт трудових аграрних об’єднань, учнівських виробничих бригад. Волинь приймає учасників ІІІ зльоту, як область, команда якої минулоріч здобула «Гран-прі». Зустріч учасників змагань відбувалася в Обласному театрі ляльок ,– інформує 22 вересня репортер «Волинських Новин».
Організаторами заходу виступили: Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр, управління освіти і науки Волинської ОДА, Волинський обласний еколого-натуралістичний центр. Метою акції є вдосконалення трудового виховання та професійного самовизначення молоді, підвищення ефективності роботи учнівських виробничих бригад, трудових аграрних об’єднань школярів в умовах сучасних ринкових відносин, впровадження інноваційних форм роботи із молоддю на селі.
Упродовж трьох днів, 22-24 вересня, гостями Волині будуть 20 колективів з усіх куточків України. Загалом 110 учасників. Учні, що є членами команд, представляють середні та старші класи.
А у фойє лялькового театру розмістилася експозиція виставки «Щедрість рідної землі». На ній, за словами організаторів, учні представляють овочі та фрукти, вирощені власними руками на дослідних ділянках. Оцінюватимуться виставки за рівнем оформлення, представлення напрямків овочівництва, тваринництва чи садівництва певного регіону. Завтра юні науковці захищатимуть науково-дослідні роботи у секціях «Овочівництво», «Рослинництво» і «Садівництво» на базі біологічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки. При захисті перед усім враховуватиметься актуальність і продуктивність роботи.
А сьогодні гості матимуть змогу оглянути музей історії розвитку сільського господарства на Волині у Рокинях Луцького району, відвідати етнографічний музей Волинського села ХVІІІ-ХІХ сторіччя.
Журі конкурсу очолює доктор педагогічних наук, директор Національного еколого-натуралістичний центру у Києві Володимир Вержбицький.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus