USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку змагаються юні рятувальники. ФОТО

26 Серпня 2012 12:40
Юні рятувальники з 4 країн приїхали до Луцька на Всеукраїнський збір-змагання «Школа безпеки».

Турнір проходить у Луцьку з 24 до 29 серпня.
Участь у змаганнях візьмуть приблизно 250 юнаків і дівчат майже зі всієї України, Російської Федерації, Республік Білорусь, Польща та Словаччина.





Почалося відкриття турніру запаленням вогню як символу вдосконалення і боротьби за перемогу, миру і дружби, самовідданого служіння людям.

Під час церемонії урочистого відкриття змагань «Школа безпеки», яка відбулася 25 серпня, усіх учасників привітали посадовці.

Тож, успіхів на змаганнях спортсменам побажав директор департаменту цивільного захисту МНС України, генерал-майор служби цивільного захисту Василь Стоєцький, який зачитав привітання міністра МНСУ Віктора Балоги.

За його словами, рух «Школа безпеки» МНС запровадило з 1999 року. Відтоді він і набирає обертів. Тож, протягом усього часу існування руху в Україні почали функціонувати понад 7 тисяч гуртків цього напряму. Наразі у вишах МНС навчається приблизно 100 курсантів, які свого часу були членами руху «Школа безпеки».
Він також привітав представників команди Миколаївської області, яка нещодавно здобула друге місце на змаганнях у підмосковному місті Звенигород.
Учасників змагань привітав і заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк. «Школа безпеки вчить, у першу чергу, бути відповідальними, бути прагматичними, приймати рішення. І ви всі молодці. Ви сміливі, цілеспрямовані, ви бачите ціль, ви йдете до результату. Ви є прикладом, напевно, для усіх ваших ровесників», ‒ висловився заступник губернатора.

До того ж, Курилюк подякував організаторам змагань за те, що у цьому році збір-змагання провели на Волині.
До привітань долучився й начальник ТУ МНСУ у Волинській області Володимир Грушовінчук. Побажавши усім спортсменам «успішних стартів», головний МНС-ник області звернувся і до юних рятувальників: «Професія рятівник, вона являється за покликом серця. І багато хто з вас стане в подальшому в наші ряди і підсилить підрозділи МНС як України, так і братніх країн».

Усіх спортсменів привітала голова Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» Алла Негрієнко. Вона подякувала усім. Хто долучився до проведення змагань і побажала успіхів учасникам.

Також з привітальним словом до учасників турніру звернувся начальник відділу центрального апарату МНСРФ полковник Василь Жуков. Він нагородив Аллу Негрієнко медаллю МНСРФ «За пропаганду рятувальної справи».

Помічник міністра МНС України Світлана Линник також привітала усіх присутніх із проведенням змагань.

Від господарів змагань усіх учасників привітала капітан волинської команди юних рятувальників Марія Тетюрко.

А благословив захід і окропив усіх присутніх свяченою водою митрополит Луцький і Волинський Михаїл.


Окрім того, усіх присутніх за українським звичаєм привітали хлібом і сіллю.

А представники з усіх країн-учасниць змагань поклали квіти до пам’ятного знаку волинським пожежникам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС.


Для усіх присутніх виступили й волинські юні таланти. Тож, хореографічні номери виконав зразковий танцювальний колектив «Первоцвіт» Маяківської ДМШ. А співав соліст зразкової вокальної студії «Золоте зернятко» Луцького РБК Всеволод Марощук.



Завершилося офіційне відкриття урочистим маршем усіх членів команд-учасниць змагань.





Перед початком змагань з виду «Аварійно-рятувальні роботи у зоні техногенної аварії», професійні рятувальники, команда Волині з пожежно-прикладного спорту, зробили показовий виступ для усіх присутніх. Варто зазначити, що волинські спортсмени цьогоріч вибороли перемогу на чемпіонаті України з цієї дисципліни.






Окрім того, протягом дня працювала виставка аварійно-рятувального обладнання та техніки та фото-інформаційних матеріалів щодо діяльності ТУ МНС у Волинській області, ВГДР Руху «Школа безпеки». Також відбулася експозиція робіт учасників Всеукраїнського конкурсу «Безпека в житті – життя у безпеці».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Саша Показати IP 26 Серпня 2012 12:59
Учасники з Польші - католики. А тут православний піп освятив усіх ... якось неккоректно, та й по великому рахунку церковні служителі вже занадто часто приймають участь у всіх державних (і нетільки) заходах, краще б ціни на свої послуги знизили... а то заходиш в церкву, читаєш прейскурант і очі на лоб лізуть
дупоокий до Саша Показати IP 26 Серпня 2012 15:27
ти перегрівся
Араб до Саша Показати IP 26 Серпня 2012 22:07
Правильно, хоч і не по темі.
Ківерчанка Показати IP 26 Серпня 2012 16:57
До речі , капітана волинськоі команди звати Марія ,а не Тетяна Потрібно бути більш уважними

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus