USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку зимувало понад півсотні лебедів. ФОТО

4 Березня 2009 17:06
Учні загальноосвітньої школи №12 та природничого ліцею-інтернату допомогли лебедям-шипунам перезимувати у Луцьку. Про те, як доглядали за птахами впродовж холодної пори року розповіли у Волинському обласному природничому ліцеї-інтернат, – повідомляє 4 березня репортер «Волинських Новин».
 
За словами начальника відділу екології Луцької міськради Бориса Сороки, цього року на біоставках водоканалу лишилося зимувати приблизно шістдесят лебедів. Як розповіла активістка учениця 11 класу ЗОШ №12 Анастасія Яцинія, птахи вже неодноразово відвідують ці водойми, однак у значно менших кількостях. Тому цього року постало питання про недостатню годувальну базу.
 
Тому спільно із ВАТ «Хліб» учні шкіл регулярно кормили лебедів та здійснювали догляд за ними. За цю благородну справу міський голова нагородив активістів акції грамотами подяки. Найбільше переймалися долею птахів заступник директора з виховної роботи природничого ліцею Володимир Кабанов, керівник екологічного гуртка Галина Малайко, школярки Ірина Куліш, Анастасія Яцинія та інші активісти.
Наразі більшість лебедів лишили луцькі водойми. Однак це не означає, що можна забути про наших крилатих друзів. За словами Бориса Сороки, у місті розпочнеться акція «Допоможемо птахам». Її основною метою є теплий прийом птахів, що скоро повернуться із теплих країв.
Тому вже сьогодні учні ліцею повісили біля своєї школи нові годівнички. Такому прикладу мають слідувати й інші навчальні заклади Луцька. Як прозвучало у зверненні ліцеїстів до одинадцятикласників: «Наша сила у єдності людини та природи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus