USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Мережі з’явиться універсальний пошук відповідей

10 Березня 2009 14:00
У травні 2009 року Стівен Вольфрам, автор програми Mathematica, має намір запустити веб-сервіс Wolfram Alpha, який зможе знаходити відповіді на запитання, поставлені природною мовою. Про це йдеться в статті на сайті Twine.com, – 10 березня інформують «Волинські Новини».
На відміну від пошукачів, Wolfram Alpha не використовує повнотекстовий пошук, намагаючись знайти в Мережі існуючу відповідь на питання, а формує її самостійно. За повідомленням УНІАН, новий сервіс зможе відповісти на запитання, де розташований Тімбукту, скільки протонів в атомі водню, а також, наприклад, коли акції Google коштували більш ніж 300 доларів, не вдаючись до веб-пошуку. Натомість Wolfram Alpha проаналізує дані, що надходять, і сформує результат.
Очікується, що Wolfram Alpha зможе відповідати на запитання в галузях науки, технології, географії, кулінарії, бізнесу, музики і багатьох інших.
Основою для Wolfram Alpha є обчислювальний механізм Mathematica – однієї з найпопулярніших програм комп’ютерної алгебри, придатної як для аналітичних перетворень, так і для численних розрахунків.
Над проектом працювала приблизно сотня осіб. Вольфрам стверджує, що новий сервіс дасть змогу одержувати фактологічну інформацію за допомогою простого пошукового рядка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Березня 2009 14:41
Де сцилко?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus