USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Почаївській Лаврі пропонують молитися по черзі

26 Лютого 2010 11:30
Українська народна партія пропонує запровадити в Почаївській Лаврі почергові богослужіння представників різних релігійних конфесій.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі УНП.
«Духовні святині та культурні пам’ятки мають належати українському народу та державі, – у тому числі, Почаївська та Києво-Печерська Лаври. Нині їх юридична, господарська та церковна діяльність контролюється юридичною особою іншої держави – Російською православною церквою», – заявила керівник Тернопільської обласної організації Української народної партії Лариса Римар, коментуючи звернення намісника Почаївської лаври, архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Володимира (Мороза) в прокуратуру Тернопільської області з проханням опротестувати рішення Тернопільської облради про повернення Почаївської Лаври в державну власність.
«Щоб забезпечити рівні права всіх громадян щодо свободи віросповідання, – у тому числі, й вірних РПЦ-УПЦ (МП), – необхідно встановити почергові Богослужіння цих конфесій в усіх релігійних святинях України», – вважає Римар. На її думку, «почати цей процес необхідно саме з Почаївської лаври, адже поряд з нею мешкають люди різних релігійних конфесій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тень Показати IP 26 Лютого 2010 14:15
А ещё давайте церковь Гроба Господнего с мусульманами по очереди использовать для богослужений,а Исакиевский собор в Питере сделаем синагогой,или тоже по очереди.А лучше пусть Турция объявит войну Финляндии,шоб тем клятым москалям картошку потоптали.
Українець Показати IP 26 Лютого 2010 14:22
Почергові богослужіння,це не в карти грати на виліт.А взагалі то розкольникам немає що робити в істинній православній святині.
пр Показати IP 26 Лютого 2010 17:43
100% Московський патріархат, відколовшись в 14 ст. від Київського, хоче все підібгати під себе. Не місце азіятським розкольникам на апостольській землі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus