USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У половини громадян немає проблем при сплаті податків

15 Вересня 2008 17:47

Згідно з моніторингом громадської думки стосовно якості роботи державної податкової служби України, ступеня довіри до неї з боку населення, а також основних чинників, які негативно впливають на авторитет органів ДПС, у 50% опитаних не виникає жодних проблем під час сплати податків, заповнення та подання податкової звітності. Про це 15 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Як ідеться у повідомленні сайту ДПА у Волинській області, податківці постійно здійснює моніторинг громадської думки стосовно якості роботи державної податкової служби України, ступеня довіри до неї з боку населення, а також основних чинників, які негативно впливають на авторитет органів ДПС.
Підсумки третього етапу опитування 2008 року засвідчили, що більшість громадян (56%) оцінюють роботу податківців з налагодження партнерських відносин з платниками податків як добру, а 20% — як дуже добру, задовільною цю роботу вважають 23% респондентів, а незадовільною — лише 1%.
У 50% опитаних не виникає жодних проблем під час сплати податків, заповнення та подання податкової звітності тощо, у 37% громадян виникають окремі запитання, а от проблеми під час виконання податкових зобов’язань постійно мають 3% опитаних.
Платники податків (67%) вважають, що органи державної податкової служби вчасно та якісно розглядають їх звернення. Однак 6% опитаних оцінюють рівень розгляду звернень як задовільний, 2% громадян вважають, що відповіді на запитання мають формальний характер i не вирішують питання по суті, а 1% респондентів змушені були звертатися за допомогою до органів ДПС вищого рівня або повторно. Щоправда, 24% платників податків не змогли відповісти на це запитання.
Цікавими є відповіді респондентів на запитання про чинники, які негативно впливають на авторитет податкової служби: недосконалість та нестабільність податкового законодавства (30% опитаних), часті зміни в законодавстві (18%), неоднозначне тлумачення норм податкового законодавства (10%), відсутність Податкового кодексу (9%), високі ставки податків (7%) i великі штрафні санкції (6%). Незначна кількість платників податків зазначили корупційні дії та бюрократизм (3%).
Крім цього, мають місце ще й такі чинники, як скорочення штатної кількості працівників органів ДПС і плинність кадрів (4%), а також важка та заплутана звітність (4%).
На запитання, чи доводилося у податкових органах спостерігати випадки неуважності, тяганини, грубощів, стояти в чергах, 73% опитаних громадян відповіли, що ніколи; 16% зазначили, що іноді з ними таке траплялося; 2% відповіли: «так, досить часто» i 1% обрали відповідь: «так, постійно». Не змогли відповісти 8% респондентів.
Довідково:
Опитування проводилось у IІІ кварталі (липень — вересень) цього року. Загалом було опитано 45 065 респондентів різного віку в усіх регіонах України. Найбільший відсоток опитаних становлять громадяни віком від 35 до 50 років (39%), на другому місці (37%) — віком від 25 до 35 років. Серед інших категорій: від 18 до 25 років — 13%, від 50 до 60 — 10%, понад 60 років — 1%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus