USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У правознавчому ліцеї Луцька виявили непатогенну дифтерією, але ситуація під контролем

10 Жовтня 2008 11:59
Як ствердив у телефонному коментарі директор НВК «ЗОШ – правознавчий ліцей із посиленою фізичною підготовкою» Анатолій Дудич, у закладі, яким він керує, у кількох дітей виявили палички дифтерії. Тому їх госпіталізували, а іншим вихованням інтернату зробили щеплення. Наразі, зі слів пана Дудича, всі вони почуваються нормально, – інформує 10 жовтня репортер «Волинських Новин».
За інформацією анонімного джерела із медичних кіл Луцька, під час обстеження вихованців інтернату на Дубенській у кількох дітей виявили зараження непатогенною дифтерією, що підставляло під небезпеку усе місто. Щоб запобігти поширенню недуги, усім вихованцям інтернату зробили щеплення. Однак зле (аж до пошкодження функцій руху) кільком дітям стало, як стверджує джерело, через використання додаткового препарату, який, навпаки, мав зменшити побічні ефекти від щеплення. Найбільш ймовірно, за інформацією джерела, що таку дію препарату спровокувало те, що дитячі організми були надто ослабленими.
Заступник головного лікаря обласної СЕС з епідеміологічних питань Микола Яцина спростував цю інформацію. «Ніхто ніякої прививки, що паралізувала дітей, нікому не давав»,  – заявив він.
А директор НВК «ЗОШ – правознавчий ліцей із посиленою фізичною підготовкою» Анатолій Дудич ствердив, що станом на сьогодні усі діти ходять до школи. «Це було планове щеплення, яке роблять щороку. Лікарі виявили, що кілька дітей були носіями палички дифтерії. Їх госпіталізували. А контактним дітям зробили щеплення. Оскільки ці уколи дуже болючі, то вводили препарат, який би полегшив дію основних ліків. На сьогодні всі діти ходять у школу і почувають себе нормально. А для пояснення ситуації у середу ми збирали батьківські збори. Однак того, про що ви говорите (критичного стану дітей аж до паралічу кількох – «ВН»), не було», – розповів керівник закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus