USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У районах Волині місцева влада невідповідально ставиться до проблем своїх краян?

3 Вересня 2009 13:44
Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Заремба ввів нову форму проведення особистого прийому громадян – прийом у телефонному режимі. Про це 3 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Сьогодні чиновник вислухав та намагався вирішити проблеми п’ятьох волинян. Однак досить цікавим є той факт, що трьох громадян він прийняв у телефонному режимі.
Що ж до тих, хто прийшов особисто на прийом, то, наприклад, мешканка села Верхівка Горохівського району Людмила Крупник, жалілась на сусіда-бізнесмена, який, будуючи бар, «захватив» територію її подвір’я. Крім того, він не має жодних дозволів на проведення цього будівництва. Із цим питанням вона зверталась до пана Заремби ще 6 серпня, після чого в район дали доручення, аби комісія дослідила ситуацію.
Однак комісія так і не відвідала будівництво, оскільки її голова перебував у відпустці. Тим не менш бізнесмена вже притягнуто до адміністративної відповідальності за самовільне будівництво. Як запевнив посадовець, пані Крупник найближчим часом нададуть вичерпну відповідь щодо цього питання, а вона вже з тими паперами зможе передати цю справу до суду.
Лучанка, яка проживає у будинку, що знаходиться на балансі управління надзвичайних ситуацій, повторно прийшла, аби вирішити питання оплати за комунальні послуги. Проблема у тому, що діючі тарифи за водо- і електропостачання у ньому вищі, ніж для населення, оскільки будівля належить бюджетній установі. Під час минулого прийому громадян, пан Заремба з нею домовився, що вона сплачуватиме за комунальні послуги згідно тарифів для населення міста. Однак через різницю в тарифах з кожним місяцем у неї зростає борг і наразі становить вже дві тисячі.
А нещодавно їй прийшов лист-попередження, що в разі несплати боргу на неї подадуть до суду. Перший заступник голови ОДА запевнив лучанку, що до суду справа не дійде і він особисто займеться цим питанням. Щодо реконструкції електро- і водо мереж для під’єднання їх до міських наразі коштів нема. Лише за такої умови громадянка зможе законно оплачувати комунальні послуги за тарифом для населення.
Крім цього  волинян турбували проблеми, пов’язані з питаннями працевлаштування та надання дозволів на роздрібну торгівлю. Як прокоментував прийом громадян Віталій Заремба: «Люди жаліються на дрібні побутові проблеми, які заважають їм жити. Однак якби на місцевому рівні до цих проблем відносились більш відповідально, то їх би і не було».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкретно Показати IP 3 Вересня 2009 14:24
Заремба нічого не вирішує - вирішують азербайджанці! Заремба дав вказівку прибрати місця торгівлі на окраїнах Луцька повзучій бригаді, а вони і нині там. Азіків в губернатори!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus