USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі Промінь - новий яблуневий сад. ФОТО

18 Травня 2011 09:12
У селі Промінь Луцького району на території 19 га зацвів розкішний яблуневий сад. Керівником інвестиційного проекту є Юрій Довгун.

Саджанцям уже два роки, тому зовсім скоро фермер «Рідного саду» очікує зібрати перший врожай, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук оглянув земельну ділянку, інвестиції у яку свого часу відбувалися за сприяння облдержадміністрації у прискорені дозвільних процедур.

«Головна мета нашого проекту – екологічно чистий натуральний продукт. Тут ми вирощуємо яблука різних сортів, в тому числі такі, яких ще не має в Україні», - каже Юрій Довгун.

Для обробітку, підживлення та поливу яблунь господар використовує техніку. До праці, яка не потребує серйозних фізичних навантажень, залучає всю сім’ю.

«Україна виробляє лише 17% яблук, що реалізуються на всеукраїнському ринку фруктів. Решта – імпорт, часто – сумнівної якості. Нам дуже важливо підтримати місцевого товаровиробника», - сказав Борис Клімчук.

Губернатор додав, що крім виробництва екологічно чистого, традиційно українського, дозволеного для споживання навіть дошкільнятам, смачного продукту, важливе також раціональне освоєння землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
77 Показати IP 18 Травня 2011 12:09
Дуже цікаво взнати, чим заміняють хімічну обробку цих дерев для отримання екопродукції?
tatarynb до 77 Показати IP 18 Травня 2011 13:50
ги... а нічим! хімія буде використовуватися в дозволених межах вона завжди використовувалась, навіть за радянськи часів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus