USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У центрі Луцька – європейські традиції

14 Жовтня 2008 16:50
На одній з центральних вулиць обласного центру Волині декілька разів на тиждень з’являється музикант-саксофоніст, що грає на вулиці. Про це 14 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Демонструвати свою музичну майстерність просто неба стало звичним явищем у країнах Європи. Однак в Україні, як і на Волині, дуже мало людей, які пропонують на широкий загал свій талант. Як розповів один з небагатьох у Луцьку вуличних музикант, що здобули професійну, консерваторську, освіту Владислав Старенков, до такого виду заробітку він був змушений вдатися у 1996 році, коли в його сім’ї була матеріальна скрута.
Однак митець продовжує грати навіть після вирішення цих проблем. І в певній мірі, це є як данина музиці, яку він любив і любить до нині. «Жарт і музика – це те, що завжди піднімало і підніматиме настрій людям, які їх чують», – сказав вуличний музикант. Як доказ своїх слів, пан Старенков обрав образ клоуна.
Музикант є фанатом своєї справи – в його репертуарі понад 300 найрізноманітніших пісень різної тематики, різними мовами світу. Найбільше він любить працювати для дітей. Однак інколи бувають і проблеми, пов’язані з негативною реакцією молодиків, які часто висловлюють своє незадоволення грубощами. Та пан Старенков запевняє, що таке хобі є частиною його життя, і тому навіть неприємні ситуації не зупиняють його дарувати мешканцям Луцька мистецтво.
Як побажання, музикант висловив думку, що долучення талантів до подібних виступів позитивно вплине на формування нового світобачення людей, і дозволить їм стати добрішими.
Довідково:
Владислав Старенков викладає гру на гітарі в одній з музичних шкіл Луцька. Гри на саксофоні він навчився під час військової служби на Кубі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
AFFTAR Показати IP 15 Жовтня 2008 07:45
Гарна назва! ХХІ століття - води нема, тролейбуси не ходять, у вечорі темінь - Шиба мер! Ур-р-р-а!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus