USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька роздавали котів і собак. ФОТО

5 Жовтня 2009 09:30
Близько десятка цуциків і кошенят роздали у неділю на Театральному майдані Луцька представники Волинського обласного товариства захисту тварин. Про це 5 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Благодійна акція «Хочу родину» пройшла вчора у центрі Луцька. Більше 10 домашніх улюбленців, яких колись викинули або загубили господарі, знайшли собі нові «сім’ї». Акція була приурочена до Міжнародного дня захисту тварин, що відзначається 4 жовтня.
«А як собачка житиме? На ланцюгу? Ні! Знайдемо іншого господаря», – відмовила черговій бажаючій забрати маленького песика одна з учасниць заходу. «Ми віддаємо тваринок тільки у хороші руки. А якщо беруть діти, то обов’язково дзвонимо і питаємо дозволу їх батьків. Бо ж не хочеться, щоб ті знов опинились на вулиці», – додала вона.
Волонтери записували інформацію про кожного, хто брав собі котика чи собачку. «Аби потім передзвонити і поцікавитись, як поживають їхні улюбленці», – зазначила їх 13-річна помічниця Таня.
Окрім цього, бажаючі могли принести їжу або будь-які речі, які могли б стати у пригоді тваринам. Серед таких була сім’я Бочарових – Олена і Андрій, -  які принесли на акцію декілька банок котячого корму, ошийники і посуд.
Знайшлися й такі, які жорстко критикували дії товариства. Жінка похилого віку, що проходила повз, засуджувала дії учасників акції, кажучи, що ці тварини розмножуватимуться і псуватимуть людям життя.
Окрім «чотирилапих оглядин» діти могли повправлятися в конкурсах – на найкращий малюнок, фото, оповідання та пісню про тварин. Щасливі діти розказували віршики, отримували призи і поспішали додому, прихопивши з собою нового члена сім’ї.
Довідково:Історія відзначення Міжнародного «Дня захисту тварин» закладена ще з XIV століття, коли святий Франциск – один з найшановніших католицьких догідників, що свого часу став засновником відомого чернечого ордену францисканців, вважався заступником тварин. Саме тому 4 жовтня – День святого Франциска – Організація Об’єднаних Націй визначила як Міжнародний день захисту тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus