USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька з’явилися листівки проти «націонал-фашизму» і «націонал-бандерівщини». ФОТО

1 Вересня 2009 11:39
Вранці, 1 вересня у центральній частині обласного центру Волині вкотре з\'явилися листівки «антибандерівського» змісту, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Листівки, поклеєні переважно на вулиці Лесі Українки, – двох різновидів. На одних зображено перекреслений портрет Степана Бандери зі свастикою, яка використовувалась за часів ІІІ Рейху. На агітках – гасло «Ні націонал-фашизму в Луцьку».
На інших листівках зображена карикатура на «Нахтігаль» і «Галичину» та напис «Наша влада повинна бути страшною! Степан Бандера». Угорі – девіз «Націонал-бандерівщину – геть».
На жодній з листівок вихідних немає вихідних даних, тобто вони анонімні.
 Довідково:
У липні на вулицях Луцька масово з\'явилися листівки, на яких зображений портрет Степана Бандери поруч із нацистською символікою та статистикою жертв нібито ОУН-УПА на Волині. При цьому жодних вихідних даних не містилося. На пропозицію заступника голови Волинської ОДА Святослава Кравчука координаційна рада обласних ветеранських організацій 8 липня ухвалила звернення до управлінь СБУ та МВС у Волинській області. У ньому просять розслідувати факти появи у Луцьку листівок провокаційного змісту, де називають Степана Бандеру катом. Однак результати цих розслідувань досі не оприлюднені.
На вулицях, проспектах та майданах Луцька кілька місяців тому з’явилися трафаретні графіті червоного і чорного кольорів. На них був надпис «Бандера – герой» та його портрет. Згодом у центральній частині міста з’явилися листівки, де називають Степана Бандеру катом. На офісі Братства ОУН-УПА у Луцьку з’являється надпис «Горите в аду, фашисты».
«Пробандерівські» трафарети почали замальовувати. Або ж на них з’являються свастики та надписи аерозольною фарбою «антибандерівського» змісту. Однак це також стирають, як, наприклад, на паркані поблизу гіпермаркету «Там-Там». У всіх випадках «художники» не бажали називати себе, залишаючись анонімами.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 1 Вересня 2009 11:54
Чё хотите, выборы начались ))) одни дебилы ночью клеят, другие потом начнут массово комментировать и протестовать )))
Анонім Показати IP 1 Вересня 2009 21:29
це все комсомольці на чолі з Романюком
Знаючий Показати IP 1 Вересня 2009 22:32
Комуняків - на гіляки! Сьогодні Пєтя Пєтушок-Красный Гребешок заявив, що події 70-річної давності (Друга світова війна)- це наслідок змови двох капіталів... Тільки не сказав, що йдеться про фашистів та СРСР пактом Молотова-Ріббентропа, дії яких сприяли безпосередньо посприяли початку Другої світової війни. Далі гадять на Україну, яку в думках досі не визнають незалежною. Навіть Путін не соромиться сказати, що він націоналіст в кращому розумінні цього слова, а кілька збоченців на Волині досі шукають фашизм там, де його нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus