USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У вересні автодилери роблять «знижки» на замовлені іномарки. ВІДЕО

3 Вересня 2013 09:22
Третій день в Україні діє утилізаційний збір на авто. Імпортери мають платити його одночасно з розмитненням, а потім закладати в ціну машини. Однак сьогодні на ринку – затишшя, ще ніхто не заплатив ані копійки, йдеться у сюжеті ТСН.

СОТ вимагає в України скасувати збір. Деякі партії готові подати відповідний законопроект до парламенту. А автодилери тим часом вичікують. Проте у повітрі повисло запитання, наскільки вистачить терпіння продавців і покупців, і коли ж подорожчають машини. В автосалонах наразі не спостерігається ніякого ажіотажу. Покупці прицінюються та іноді питають про утилізаційний збір. Втім, продавцям відповісти нічого.

Цінники не змінилися. ДАІ нарешті роз'яснила автодилерам: машини, які встигли розмитнити до першого вересня, оподатковані не будуть.

«Покупці, які купують автомобілі в салонах, вони повинні взнавати: розмитнений цей автомобіль був до першого вересня, і без проблем ставити його на облік», - пояснив голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів Олег Назаренко.

Як повідомлялося раніше, 4 тисячі 730 гривень додатково коштуватиме автомобіль з об'ємом двигуна один літр. За найпотужніший доплата складатиме 30 тисяч 200 гривень. А за найпопулярніший в українців 1,5-літровий двигун доведеться викласти зайвих 7 тисяч.

Утім, поки що продавці готові власним коштом позбавити клієнтів цінового шоку. «Ймовірно, на ті автомобілі, які прийдуть у вересні, для того, щоб не засмучувати клієнта, що зміниться ціна на його автомобіль, ми візьмемо на себе ці витрати. Але це виключно на замовні автомобілі», - повідомила керівник відділу маркетингу автоцентру Марія Дубова.

Зі слів дилерів, імпорт авто в першій половині вересня повністю зупинився. Насамперед через очікування, що парламент внесе поправки до закону. Самі продавці просять не більше тисячі гривень утилізаційного збору та поки що розпродають раніше завезений товар.

«На сьогоднішній день на складах нашого бренду - близько тисячі автомобілів. Вважаємо, нам вистачить їх на місяць», - зазначила Дубова. Ще гірша ситуація склалася з користованими автомобілями. На них екологічний податок удвічі більший, ніж на нові – до 60 тисяч грн. Але і старих машин в Україні є з запасом. Перед першим вересня на митницях були черги. Олег Назаренко впевнений, що новий податок породить нові тіньові схеми ввезення автомобілів. Лише він знає щонайменше десять

«Донори завозяться. Псевдотранзит. Переїзд фіктивний на місце проживання – теж не платяться податки. Спадщина фіктивна – молдовська – теж не платяться податки. Я знаю, що можна за $ 500 купити паспорт Придністровської республіки, або Молдови», - повідомив Назаренко. Не платитимуть утилізаційний збір компанії, які збирають авто в Україні, – це третина ринку.

Решта можуть уникнути його, якщо самі збудують утилізаційні майданчики. Втім, саме поняття утилізації для наших співвітчизників – новинка. Українці їздять на машинах до самої автомобільної смерті, потім розбирають на запчастини і здають у брухт. Дехто на цьому навіть заробляє. Як повідомлялося раніше, українські авто стануть набагато дешевшими за китайські і російські. На думку експертів, вітчизняні машини будуть коштувати 48-68 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus