USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Верховній Раді переглянуть заборонений СБУ фільм?

15 Листопада 2008 13:49
Українське міністерство закордонних справ обурене діями посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна. Він виступив «співорганізатором відверто провокаційної антиукраїнської акції», під час якої планувався показ російського фільму «Мистецтво зради». Про це повідомляють 15 листопада «Волинські Новини».
У цьому фільмі, який так хотіло показати українцям російське посольство, йдеться про російсько грузинський конфлікт та нібито участь у ньому українців.
Як інформує УНІАН, у МЗС України стверджують, що відеоматеріал сфабрикований російськими спецслужбами. У фільмі все поставлено з ніг на голову: глядачеві поміж іншого нав’язується цинічне твердження про нібито «незаконне постачання» Україною зброї до Грузії, – коментує українське МЗС.
Показ фільму в одному з готелів Києва Служба безпеки України заборонила. Натомість за сприяння українських депутатів з Партії регіонів росіяни хочуть продемонструвати його у Верховній Раді.
Експерт з інформаційних війн Лідія Смола каже, що українські спецслужби та зовнішньополітичне відомство правильно відреагували на інформаційно-провокаційну акцію, однак цього замало.
«Росія доволі ефективно проводить інформаційно-психологічну війну щодо України. Вона проводить її системно, планово, з чітко визначеними структурами. В Україні ми доволі ситуативно на це реагуємо.
А якщо говорити про протидію, то ми діємо не на випередження і не на превентивні кроки, а просто реагуємо», – каже Лідія Смола. Вона впевнена, що цим вдало користуються російські мас-медіа, аби показати Україну в невигідному світлі. На думку експерта, це псує міжнародний імідж України, а російські інформаційно провокаційні послання віддаляють Україну від НАТО та ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 15:03
Та причому тут росія- нічого там такого у фільмі і нема- бандюки- і грузини, пару українців, які за гроші душу продадуть кому хочеш- це хіба новина? нещасні люди, постраждалі від війни- розміняли їх як копійку, та й все- а наші ідиоти всього бояться показувати- ющер винен у всьому, правда очі ріже. і хочуть нас усіх посварити- до 2004 року всу нормально жили, а зараз мразі повно повилазіло- от і маєте собі дерьмократію проамерікосовську. насправді, ніхто не хоче щоб ми жили добре- це все замилювання наших душ, щоб мовчали і покусали один одного, а вони усі гроші по кішенях , от і вся політика. шибу геть від влади, стирів наші кошти за газ!!!
Оглядач Показати IP 17 Листопада 2008 10:54
Чого це помаранчеві так перелякались? Якщо фільм брехливий як вони стверджують, то їм нічого боятись, а заборонами тільки гірше собі зроблять.Тому що заборонений плід завжди солодкий.
Анонім Показати IP 17 Листопада 2008 12:20
Так усім ж зрозуміло, що фільм зроблений так як вигідно Росії. Я точно знаю що на стороні РФ воювали українські військові але цього у фільмі нема як і мародерства зі сторони РФ. А маніпуляції в Україні проти України це позор для держави. Ось політики роблять рекламу не розповідають про олігархів, секретарок та родичів у списках, а Українці потім терплять їх бездарність бо були поінформовані не правдиво. Хоча,як на мене, то СБУ кожного дня малоб викривати і не лише такі дрібниці, як хфільм у гостиниці.
Перехожий до Аноніма Показати IP 17 Листопада 2008 15:21
На твою думку треба було мовчати про продаж зброї для "гєнацвалє" по занижених цінах? А хіба в інтересах України знімати зенітно-ракетні комплекси з бойового чергування?
Перехожий Показати IP 17 Листопада 2008 16:10
Шановні модератори, чому ви видалили мій коментар повідомлення "Перехожий до Аноніма"? Там же не було ненормативної лексики чи брутальної лайки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus