USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Володимир-Волинському районі деякі установи забувають повернути архівні документи?

25 Березня 2009 08:51
Архівним установам Володимир-Волинського району бракує коштів. Про це йшлося під час засідання колегії Державного архіву області щодо розгляду питання «Про стан обліку та довідкового апарату в архівних установах Володимир-Волинського району», – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Директор Державного архіву області Володимир Гика зазначив, що в умовах економічної кризи важко дочекатися додаткових грошей на підтримку архівів у влади.
Також проблемна ситуація з поверненням документів. Дуже часто установи беруть справи в тимчасове користування і не повертають їх по 5-6 місяців, а інколи і забувають про них.
Таке ставлення до важливих документів, за словами директора Державного архіву області, недопустиме: «Нам потрібно припинити ситуацію, коли в картотеках потрібний документ є, а в самих фондах – нема».
Довідково:
Архівний відділ Володимир-Волинського району зберігає управлінську документацію: накази, розпорядження, звіти про роботу керівників району.
У трудовому архіві зберігаються документи особистого складу: накази про звільнення, прийом на роботу, заробітна платня громадянине, усі ті документи, які необхідні людині для виходу на персію і отримання на ній грошей за своє минуле трудове життя.
За три місяці 2009 року до трудового архіву Володимир-Волинського району було прийнято 3 фонди, 376 справ. За цей же час було видано 121 довідку громадянам. У 2008 році в архіві наліувалося 48 фондів і близько 8000 справ. Архівний відділ у цьому році видав громадянам та установам понад сім сотень довідок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus