USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській обласній клінічній лікарні відкрили два нових відділення

19 Грудня 2008 11:29
Сьогодні, 19 грудня, у день святого Миколая, після тривалої реконструкції, у Волинській обласній клінічній лікарні новосілля справляють одразу два  відділення: судинної та ендоскопічної хірургії. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує сайт Волинської ОДА, лікарів та медсестер вітали керівники обласної та місцевої влади, колеги. Голова облдержадміністрації Микола Романюк, привітав усіх присутніх з урочистою подією та наголосив, що  «відкриття цих відділень –  це неоціненний дарунок волинянам у таке свято».
«Я щиро дякую медичному колективу за роботу, який є взірцевим у галузі охорони здоров’я, а оскільки сьогодні День святого Миколая Чудотворця, то бажаю, аби він прийшов у кожну сім’ю і подарував вам якомога більше радості та благополуччя», – підкреслив він.
Головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор подякував голові облдержадміністрації за сприяння у відкритті цих відділень. Після урочистостей пан Романюк разом з гостями оглянув палати медичної  установи, особливо відзначивши сучасність та високотехнологічність діагностичного обладнання, а також комфортність палат для пацієнтів.
Довідково:
Єдине  в області відділення судинної хірургії на 40 ліжок було відкрите ще у 1979 році. Упродовж двох останніх  років тривала реконструкція приміщення. На ці потреби були залучено  150 тисяч гривень  з обласного бюджету, решта грошей – кошти меценатів та благодійників.
Щороку  в цьому відділенні лікується біля 1200 пацієнтів, проводиться понад 800 оперативних втручань, з  них біля 200 – з приводу артеріальної патології. Колектив лікарів судинної хірургії оперують  на сонних артеріях, включаючи і їх стентування.
На сьогодні лікарями обласної клінічної лікарні запроваджені і виконуються високотехнологічні сучасні інвазивні втручання з приводу мальформації та аневризм судин головного мозку, яких тільки в цьому році виконано біля 70 пацієнтам. Проводяться оперативні втручання на вертебральних артеріях.
Окремо слід підкреслити, що оперативні втручання з приводу судинної патології головного мозку, окрім обласної клінічної лікарні, виконується лише у Львові і Києві.
Відділення  ендоскопічної хірургії розпочало роботу у січні 2008 року. Але через ряд об’єктивних причин хворі лікувалися в приміщеннях інших відділень. Спеціалісти надають  високо спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам з захворюваннями жовчовивідної системи, підшлункової залози, шлунково-кишкового тракту. Тільки в цьому році проведено біля 370 оперативних  втручань.
У перспективі планується розширити спектр допомоги, яку надають лікарі ендоскопічного відділення. Спеціалісти обох  відділень пройшли підготовку в провідних клініках Німеччини та  Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus