USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заяву не писав: колишній посадовець, причетний до відкатів на Волині, хоче поновитися на посаді

3 Лютого 2021 12:36
Колишній директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» хоче поновитися на посаді і прагне відсудити компенсацію.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Ексдиректор волинського держпідприємства Ігор Свиридов подав до Макарівського районного суду Київської області позовну заяву з вимогою поновити його на посаді та виплатити йому гроші за вимушений прогул в розмірі 45 тисяч гривень.

У позовній заяві йдеться, що звільнили Ігоря Свиридова 2 листопада 2020 року згідно з розпорядженням першого заступника голови Волинської ОДА на підставі заяви самого Свиридова. Та в позові колишній директор держпідприємства переконує: заяви він не писав, а в той час перебував на лікарняному. Як переконує Ігор Свиридов, на стаціонарному лікуванні у Волинській обласній клінічній лікарні він був майже місяць – з 21 жовтня по 19 листопада минулого року.

Позов колишній директор подав 31 грудня. Чому він звернувся до суду в Київській області, пояснює тим, що зараз мешкає в селі Мотижин Макарівського району на Київщині.

Нагадаємо, 16 листопада правоохоронці викрили «схему відкатів», яка діяла на волинському держпідприємстві «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області». Під час отримання хабара було затримано двох заступників директора, їм уже повідомили про підозру. Журналістам стало відомо, що в схемі був задіяний і Ігор Свиридов – саме такі дані є в матеріалах досудового розслідування. Уже за кілька днів з’явилась інформація, що Ігор Свиридов звільнений, причому, як повідомили в облдержадміністрації, ще з 2 листопада 2020 року за згодою сторін. Однак експосадовець 18 листопада переконував, що сам щойно зізнався про те, що вже не працює на займаній посаді.
ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» створене навесні 2020 року розпорядженням голови ОДА. На посаду директора голова ОДА Юрій Погуляйко призначив Ігоря Свиридова – колишнього регіонала з Донецької області. Після того, як він очолив згадане держпідприємство, на Волині тендери почала вигравати донецька фірма «Данко», яка збудувала без жодних дозволів на території Волині асфальтний завод. Зауважимо, що умови тендерів, які оголошувало держпідприємство, були написані так, щоб вигравала конкретна фірма.

Крім того, тендер на розробку сайту для ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» також виграла фірма, наближена до Ігоря Свиридова. Свого часу підприємства, якими керував Свиридов, звинувачували у тендерній змові. А волинські дорожники неодноразово скаржилися на непрозорість тендерів.

Ігор Свиридов балотувався до Волинської обласної ради за списками «Слуги народу». Він зізнався журналістам, що цього року відправив свою доньку народжувати до так званої «ДНР», а сам туди їздить, щоб наглянути за своїм триповерховим будинком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Надія Показати IP 3 Лютого 2021 13:49
Видно, що хворий!!!
Николай Показати IP 3 Лютого 2021 14:47
А декларацию он тоже не подавал?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus