USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У волинян імунітет впорaється із грипом і без вакцини

12 Березня 2009 17:20
Хоча щороку меншає осіб вакцинованих проти грипу, у 2009 рівень захворюваності на цю хворобу вдвічі нижчий. Про це у розмові із представниками ЗМІ розповів заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області Микола Яцина, – повідомляє 11 березня репортер «Волинських Новин».
За словами санепідеміолога, відповідними службами із січня ведеться постійний моніторинг рівня зараження волинян гострими распіраторними вірусними інфекціями та грипом. Як і очікували спеціалісти, пік захворюваності припав на кінець лютого та початок березня.
Згідно із показниками, які Микола Яцина власноруч фіксує у власному блокноті, станом на 26 лютого ГРВІ інфікувалось 6,1 тисяч волинян та 464 захворіли грипом. У березні цифри зросли до наступного рівня – 7 тисяч та 888 чоловік відповідно.
Разом з тим заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області зазначив, що торік інтенсивність росту кількості хворих була вдвічі більшою. Тому у 2009-му однотижневий карантин проводили лише в одній школі селища Затурці Локачинського району та Нововолинському ліцеї.
Незважаючи на позитивні показники, Микола Яцина наголосив на проблемі щеплення проти грипу. Цього року провакцинували в області лише дві тисячі чоловік. Відповідно забезпечили щеплення інтернатних закладів області та дитячого будинку «Сонечко».
Хоча, згідно із орієнтованими підрахунками, вакцинації підлягає понад п’ятнадцять тисяч осіб групи ризику, серед яких медичні працівники, працівники навчально-виховної сфери та інші. «Щодо щеплення, то нам немає чим похвалитись – кожного року все менше людей його проходять», – зауважив лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus