USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У зовнішньоекономічній діяльності волинських фірм податківці надибали десятки порушень

26 Березня 2009 14:11
62 порушення валютного і податкового законодавства виявили волинські податківці під час перевірок фінансових установ і суб’єктів господарювання, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність. Про це 25 березня повідомляють «Волинські Новини».
Підрозділи контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД  ДПА у Волинській області  січня-лютого 2009 року здійснили 65 перевірок. Зокрема, 2 перевірки банківських установ, 6 перевірок небанківських установ та 57 суб’єктів ЗЕД, які встановили 62 порушення валютного і податкового законодавства.
«Найчастіше суб’єкти господарювання, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність, порушували вимоги валютного законодавства. Податківці зафіксували 48 таких порушень і донарахували  610,7 тисячі гривень.
Окрім того, 595,3 тисячі гривень – це донарахована пеня за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 12,9 тисяч – штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства і лише 2,5 тисячі податків та інших платежів», – каже начальник відділу контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД ДПА в області Віра Кузьмич.
Також, 7 порушень дотримання вимог чинного законодавства при виплаті доходів нерезидентам стали підставою для донарахування 37,9 тисячі гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року, сума донарахувань за результатами перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють виплату доходів нерезидентам, збільшилася на 26,1 тисячі гривень.
Суб’єкти господарської діяльності під час виплати доходів нерезидентам за січень-лютий 2009 року самостійно сплатили до бюджету 6,7 мільйона гривень податків з доходів нерезидентів, що на 4505,4 тисячі гривень більше ніж у відповідному періоді минулого року (за січень-лютий 2009 року до бюджету сплатили 2,2 мільйона гривень податку з доходів нерезидентів).
За інформацією сайту Державної податкової адміністрації у Волинській області, стосовно фінансових установ, то  у 7 випадках йдеться про ігнорування ними податкового законодавства. Як наслідок – податківці донарахували 94,85 тисячі гривень податків разом із штрафними санкціями.
Всього в звітному періоді за результатами контрольно-перевірочної роботи до бюджету надійшло 139,01 тисячі гривень:– по суб’єктах ЗЕД – 111,8 тисячі гривень;– податку на доходи нерезидентів – 14,9 тисячі гривень;– по фінансових установах – 12,31 тисячі гривень.
Станом на 1 березня 2009 року на обліку податкових інспекцій області перебуває 1731 суб’єкт господарювання фінансових установ та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (1556 – суб’єктів ЗЕД, 175 – фінансових установ).
Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість СГД, контроль за якими здійснює підрозділ контролю за фінансовими установами та операціями у сфері ЗЕД, зросла на 44 суб’єкти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus