USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Учасники боїв і постраждалі на Майдані отримуватимуть соцстипендії

23 Січня 2019 22:55
Кабінет міністрів України схвалив постанову, яка передбачає виплату соціальної стипендії учасникам бойових дій і постраждалим під час Революції Гідності.

Відповідну постанову прийняв уряд на засіданні 23 січня, повідомляє Мінсоцполітики.

До постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 423 і від 28 грудня 2016 р. № 1045» розширює категорії отримувачів соціальних стипендій.

Зокрема, крім усіх учасників бойових дій і визнаних постраждалими учасників Євромайдану, право на стипендії отримали особи з інвалідністю внаслідок війни та учасники заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії у Донецькій та Луганській областях та їхні діти, які є студентами вищих закладів освіти.

Також при наданні стипендії скасовано вікове обмеження у 23 роки для учасників бойових дій.

Крім того встановлено строки надання підтверджуючих документів на продовження виплати допомоги студентам з числа дітей з інвалідністю, особам з інвалідністю І–ІІІ групи, та студентам із сімей, які отримують кошти за законом «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сімʼям».

Постанова також фіксує право на виплату стипендії за минулий період студентам, які не потрапили до списку про призначення соцстипендії не зі своєї вини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Січня 2019 23:30
За що ?!
знаючий Показати IP 24 Січня 2019 08:57
Вибори на носі, треба ж всім повазелінити)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus