USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Учні школи на Волині, де вибухнула котельня, – досі на дистанційному. Коли відновлять опалення

10 Лютого 2022 20:57
У ліцеї в селі Прохід Ратнівської громади, де восени завалилася будівля шкільної газової котельні, учні продовжують навчатися дистанційно через відсутність опалення.

Про це розповіла директорка закладу Марія Петручик, інформує Суспільне.

Всього у ліцеї навчаються 205 дітей.

Зі слів директорки, до очного навчання діти повернуться найближчим часом – приміщення колишньої котельні, яку почали відновлювати, нині готове до опалення на 95 %. Йдеться про приміщення колишньої котельні, яка працювала в 90-х роках.

«Ми думали, що роботи з котельнею закінчаться швидше і деякий період діти ходили на очне навчання щосуботи, але швидше не вийшло і ми вирішили знову продовжити дистанційне», – зазначила директорка ліцею.

Марія Петручик каже: у котельні вже встановили твердопаливні котли та відновили точки теплопостачання до їдальні і школи.
Колишня котельня, яку зараз відновлюють

Поки учні на дистанційному навчанні, обслуговуючий персонал закладу займається заготівлею дров. «Вже підготували понад 40 кубів дров, яких на цей опалювальний період вистачить. Тривають зварювальні роботи, люди працюють з 8:30 до 18:00. Думаю, що вже в п’ятницю попробуємо пустити тепло», – додала керівниця ліцею.

Як розповідав раніше проєктант приватного підприємства, яке відновлює котельню, Віктор Дубина, облаштування котельні та прокладання тепломережі вартуватиме понад 1 мільйон гривень.

Торік 29 листопада в селі Прохід Ковельського району завалилася цегляна газова котельня поруч зі школою. Одна із ймовірних причин руйнації – вибух природного газу. Котельня, яка була зведена у 2008 році, розташована за 30-40 метрів від школи.

Котельня завалилася перед перервою, вибуху чути не було, але у школі перебувало 68 школярів початкових класів і 18 працівників. Для розслідування обвалу котельні призначили експертизи.

У грудні Волинська облдержадміністрація призначила перевірку всіх котелень, які працюють на газу в закладах освіти та соціальній сфері області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus