USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

УЄФА оштрафувала «Карпати» за расизм львівських фанатів

7 Квітня 2011 13:26
Дисциплінарний комітет УЄФА прийняв рішення щодо неприпустимої поведінки фанатів львівських «Карпат» під час матчу Ліги Європи проти турецького «Галатасарая», який було зіграно 26 серпня 2010 у Львові.
Український клуб було оштрафовано на 25 000 Євро за демонстрацію фанатами «Карпат» банеру расистського змісту, - повідомляє ТСН .
Нагадаємо, що під час матчу на секторі вболівальників львівських «Карпат» з‘явився текстовий банер з образливим написом турецькою мовою «Турецькі свині, забирайтеся геть з Європи» та кельтським хрестом, що є символом неонацистів після офіційної заборони свастики у багатьох країнах Європи.
Даний інцидент є не першим випадком демонстрації дискримінаційної символіки фанатами львівських «Карпат». У матчах Української Прем’єр-Ліги на трибунах вболівальників «Карпати» доволі часто з’являються банери расистського змісту від кельтських хрестів до портретів Беніто Муссоліні.
На жаль, ані Федерація Футболу України, ані адміністрація Прем’єр-Ліги не вживають необхідних заходів для боротьби з проявами расизму на стадіонах. Не зважаючи на чітко прописані у статутах обох організацій механізми покарання клубів, чиї вболівальники демонструють расистську символіку, за останні два сезони дисциплінарні комітети обох організацій не винесли жодного рішення про покарання клубів за расистську поведінку вболівальників.
Поки українські футбольні функціонери здебільшого ігнорують проблему расизму на стадіонах, УЄФА демонструє, що расизму не має місця у європейській футбольній спільноті. Президент УЄФА Мішель Платіні неодноразово висловлювався щодо неприпустимості проявів дискримінації на футбольних трибунах.
Якщо українські футбольні чиновники й надалі ігноруватимуть присутність расистської символіки на українських стадіонах, це може стати неприємним сюрпризом для учасників та гостей майбутнього Євро-2012 та суттєво зашкодить іміджу України на міжнародній арені.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus