USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Україна отримала два автотрансформатори, які забезпечать світлом пів мільйона споживачів

5 Жовтня 2023 12:50
Програма розвитку ООН та Японія придбали і передали два високовольтні автотрансформатори для потреб НЕК «Укренерго».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

«В Україну прибули два нові потужні автотрансформатори, які було придбано та передано Програмою розвитку ООН в Україні та Урядом Японії за тісної координації Міністерства енергетики України. Обладнання буде встановлено на одній з підстанцій НЕК «Укренерго» для забезпечення потреб близько 500 тисяч споживачів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, ще два трансформатори надійдуть до кінця цього року. За сприяння уряду Японії Україна отримає ще кілька трансформаторів через Румунію.
Читати ще: Японія передає Україні два трансформатори та 24 крани для розмінування

З початку повномасштабного вторгнення Японія підтримує Україну, зокрема у відновленні енергосектору. Так, станом на вересень в Україну було доставлено 12 таких вантажів загальною вагою понад 113 тонн. Серед них 256 одиниць резервних електростанцій та відповідних комплектів.
Японія також допомагає Україні розвивати розподілену генерацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus