USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Україна – перша в Європі за рівнем ІТ-аутсорсингу

22 Березня 2016 07:00
Україна стала першою країною в Європі в галузі IT-аутсорсингу і розробки програмного забезпечення.

Про це йдеться у публікації «УНІАН».

Україна посіла перше місце в Європі у галузі IT-аутсорсингу, що представляє собою передачу робіт з підтримки, обслуговування та модернізації ІТ-інфраструктури в руки спеціалізованих компаній, які займаються програмуванням, створенням сайтів, розробкою, супроводом програмного забезпечення та обслуговуванням техніки, повідомив портал IT Outsoursing News.

Зазначається, що на сьогоднішній день в Україні налічується близько 100 тисяч IT-фахівців, кількість яких може збільшитися вдвічі протягом наступних 4 років.

"Україна має найбільше і найбільш швидко зростаючу кількість IT-фахівців в Європі; очікується, що її IT-інженерна робоча сила до 2020 року зросте майже вдвічі – до 200 тисяч", - повідомляє IT Outsoursing News.

Згідно з повідомленням, в Україні працює понад 100 науково-дослідних (R&D) центрів таких світових високотехнологічних компаній, як Cisco, Oracle, Rakuten, Samsung. При цьому найпопулярнішим містом для відкриття науково-дослідних центрів є Київ, в якому їх сконцентровано більше половини. Слідом за Києвом за рівнем популярності йдуть Дніпропетровськ, Львів, Одеса, Харків і Вінниця.

За даними IT Outsoursing News, обсяг експорту українського програмного забезпечення до 2015 року сягнув щонайменше 2,5 мільярда доларів. При цьому близько 80% послуг надаються клієнтам зі США.

"Сполучені Штати залишаються найбільшим партнером України для спільної науково-дослідної діяльності (близько 45%), за якими слідують країни ЄС та Ізраїлю", - йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
студент Показати IP 22 Березня 2016 09:05
А цей бізнес уже не підконтрольний бритим бикам при владі, не хватає їм клепки зрозуміти що і як продають. Правда товариш прокурор? Та й син ваш т*пий не туди пішов вчитися увесь в батька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus