USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Україна пропонує Польщі відкрити додаткові пункти пропуску для порожніх вантажівок

24 Листопада 2023 16:37
Україна запропонувала Польщі відкрити додатковий пункт, можливо, і кілька для пропуску порожнього вантажного автотранспорту.

Про це повідомив за результатами тристоронніх переговорів між Україною, Польщею та Єврокомісією перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, передає Кореспондент.

«Наразі в частині перетину (українсько-польського кордону, – ред.) з польською стороною обговорюється ідея відкриття додаткового пункту, хоча б одного, можливо, вийде й кількох, для пропуску порожнього транспорту. Це дасть змогу прискорити рух вантажівок в обидва боки, що допоможе перевізникам українським і польським краще працювати», – зазначив він.

Читати ще: Українські перевізники заблокували трасу для поляків у відповідь на блокування кордону

За словами Висоцького, бачення України та ЄК збігається – організований польськими перевізниками мітинг не відповідає заявленим цілям.

«Ми бачимо факти, коли гуманітарні вантажі не пропускаються. Тому йдеться про порушення базових міжнародних конвенцій у частині вільного пересування критичних товарів», – заявив чиновник.

Він додав, що цей аргумент буде наведено на переговорах українського та польського уряду, які відбудуться в суботу.

Заступник міністра підтвердив, що блокада українсько-польського кордону завдала додаткової шкоди українським експортерам, які змушені були для дотримання договорів про постачання товарів їхати через більш далекі обхідні шляхи. Остаточну суму збитків наразі оцінити ще складно, але вже зараз ідеться про сотні мільйонів гривень.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають скасувати транспортний безвіз для України. За кілька днів зібралися черги на десятки кілометрів.

Читати ще: До блокади кордонів України, ймовірно, причетні спецслужби РФ: розслідування

Станом на 24 листопада на кордоні з Польщею наразі заблокованими є чотири пункти пропуску, у бік України в черзі перебувають приблизно 3700 вантажівок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus