USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Україна нарешті припиняє військово-технічну співпрацю з РФ

20 Травня 2015 15:09
Україна розриває військово-технічну угоду з країною-агресором після року війни.

Кабінет міністрів України вирішив припинити дію угоди про військово-технічне співробітництво з Росією від 26 травня 1993 року. Про це заявив прем’єр Арсеній Яценюк під час засідання уряду, - повідомляє «Радіо Свобода».

«Кабмін ухвалює рішення про припинення дії угоди про військово-технічне співробітництво між Україною і Росією», – сказав він.

До слова, у листопаді минулого року в СБУ запевняли, що жодне українське оборонне підприємство і жодне підприємство, яке виробляє продукцію подвійного призначення, уже не співпрацює з російською стороною.

Сьогодні, зі слів Яценюка, угода розривається Кабінетом міністрів України, оскільки Росія становить небезпеку для безпеки і територіальної цілісності України.

"Колись була така угода між Україною і Російською Федерацією – вона була підписана 26 травня 1993 року – про військово-технічне співробітництво. Кабінет міністрів України приймає рішення про припинення дії цієї угоди", - заявив він.

"Російська Федерація є державою-агресором, Російська Федерація незаконно анексувала Крим, Російська Федерація здійснила військову інтервенцію на територію Донецької й Луганської областей, Російська Федерація становить небезпеку для української держави і її територіальної цілісності", - пояснив Яценюк.

"І тому угода про військово-технічне співробітництво з Росією розривається Кабінетом міністрів України", - наголосив він.

Як відомо, Росія вторглася у Крим у лютому 2014 року й остаточно анексувала його у березні того року, паралельно розпочавши агресію на сході України та намагаючись розхитати ситуацію на півдні і півночі (Одеська, Херсонська, Миколаївська, Харківська області). Частина Донбасу зараз перебуває під контролем проросійських бойовиків, яких фінансує й споряджає Росія, та кадрових військових РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іван Показати IP 20 Травня 2015 15:21
І знов висококваліфікованих спеціалістів викинуть на вулицю. Але люди зараз не дурні, на роботу закордоном влаштуються. В ту ж Росію.
анонімус до Іван Показати IP 20 Травня 2015 15:36
не на вулицю а в ато
да ніфіга іване Показати IP 20 Травня 2015 15:24
нехай розвернуться до заходу і співпрацюють з нато.і буде добре всім
лучани Показати IP 20 Травня 2015 15:47
Давно пора припинити будь які відносини з фашистською Росією. МП також заборонити,як деструктивну тоталітарну секту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus