USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна приєдналася до європейських санкцій проти Білорусі

20 Листопада 2020 17:24
Побільшало країн, які погодилися підтримати європейські санкції щодо режиму Олександра Лукашенка. Раніше ЄС ввів персональні санкції проти самого екс-президента Білорусі.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Європарламенту, передає УНІАН.

До введення санкцій проти 40 громадян Білорусі приєдналися Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, члени Європейської економічної зони Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, а також Україна.

Режим Лукашенка звинувачують у фальсифікації президентських виборів, а також у порушенні прав людини.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тіхановську – 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.

У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили запровадити санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.

2 жовтня Європейський Союз офіційно запровадив санкції проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до придушення мирних протестів та фальсифікацію президентської виборчої кампанії у Білорусі. У списку самого Лукашенка не було.

13 жовтня Тіхановська оголосила Лукашенку народний ультиматум. Лідер білоруської опозиції заявила, що до 25 жовтня мають виконати три вимоги: Лукашенко повинен оголосити про відставку, має припинитися насильство на вулицях, мають звільнити всіх політв’язнів.

З 25 жовтня в Білорусі почався загальний страйк.

6 листопада Європейський союз ввів санкції проти Олександра Лукашенка і 14 білоруських чиновників. Як зазначено на сайті Європейської Ради, в цілому санкції введені проти 59 осіб з Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Отак Показати IP 20 Листопада 2020 18:25
Якщо господарі накажуть, то наша (насправді, зовсім не наша) влада не лише братній народ на догоду заходу зрадить, а й батька з матір'ю продасть.... І не здригнеться....
Лапоть до Отак Показати IP 20 Листопада 2020 20:34
Батька з матірью ти вже продало, судячи із твоїх коментів.
55 до Лапоть Показати IP 21 Листопада 2020 13:44
Судячи з твого коменту, ти реальний лапоть, який немає здатності думати і аналізувати. Тому так і живем, бо хтось робить як йому вигідно, зокрема ті держави, які нами рулять, а нам через зомбо тв впарюють своє, що так дбають за нас і так люблять. Так і хочеться сказати, люди-ау, просніться накінець.
Богдан Сташинський Показати IP 20 Листопада 2020 19:54
Але ж і дурні ... Зрозуміло це вказівка американського обкому.
Гоц_Коц_ до Богдан Сташинський Показати IP 20 Листопада 2020 20:33
Правильно! Давити таракана, на ньому кров невинних людей!
Я Показати IP 20 Листопада 2020 20:15
зеля полизав.. і не подавився с...
Лаптю Показати IP 20 Листопада 2020 20:54
На щастя, не Вашої породи.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2020 09:29
ну а як же інакше. шо скажуть те ми і підгавкуємо. своєї думки нема.за гроші маму рідну продадуть Економіку піднімайте!! і медицину . роботу дайте людям, щоб не виїжали за кордон.
Я до Анонім Показати IP 22 Листопада 2020 06:22
про це фашингтон вказівок не давав...і не дасть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus