USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна заарештувала 12 російських літаків вартістю понад 24 млрд гривень

1 Квітня 2022 05:48
Святошинський районний суд м. Києва заарештував дванадцять транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» російської авіакомпанії «Волга-Днепр».

Про це повідомляє пресслужба юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов», передає УНІАН.

Арешт накладено з метою забезпечення збереження речових доказів і подальшого відшкодування шкоди. Загальна вартість літаків становить понад 24 мільярди гривень.

«Росавіація незаконно надала право компанії, що входить в групу компаній «Волга-Днепр», видавати сертифікати льотної придатності на «Руслани». Фактично, протягом останніх років «Волга-Днепр» видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій», – йдеться у повідомленні.

Наразі трьом літакам заборонено виліт з Німеччини, одному – з Канади, продовжується робота щодо арештів в інших юрисдикціях.

Читати ще: США запровадили нові санкції проти 13 росіян та 21 російських компаній

Згідно з ухвалою суду, літаки підлягають передачі в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Раніше найбільша лізингова компанія в світі AerCap подала позов у 3,5 млрд доларів проти РФ за літаки, які Росія вкрала через санкції після вторгнення в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus