USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Какая боль…»: збірна України розгромила сербів у відборі на Євро 5:0

7 Червня 2019 23:37
Чудові комбінації, фінти та круті голи – збірна України з футболу завдяки дублям Циганкова та Коноплянки розгромила збірну Сербії у відборі на Євро-2020, не залишивши балканській команді жодних шансів – 5:0.

Матч відбувся 7 червня на Арені Львів.

Перед матчем

За чотири дні збірна України повинна провести два поєдинки проти Сербії та Люксембурга у Львові. Перший з них на радість львівських вболівальників відбувся сьогодні. Зауважимо, що перед матчем стало відомо, що фанати сербської збірної не прибудуть на цей матч, тож серби фактично залишилися беж жодної підтримки.

У першому матчі кваліфікації до чемпіонату Європи серби, як і українці, зіграли внічию з діючими чемпіонами Європи португальцями, щоправда ця нічия була результативною. До того в товариському матчі збірна Сербії також зіграла внічию з німцями. Українцям же в останньому матчі лише в додатковий час вдалося вирвати перемогу в далеко не найсильнішого Люксембурга, що дозволило їм зайняти першу сходинку в групі.

В українців до заявки не потрапив один з лідерів команди Шевченка український бразилець Марлос, також через травму своїм партнерам не міг допомогти Ярмоленко. До слова, тренерський штаб вирішив повернути зі складу збірної U-20, яка виступає на чемпіонаті світу та вже вийшла до півфіналу, голкіпера Луніна. Щодо сербів, то в них через травму не міг зіграти один з лідерів Мілінкович-Савич. Відзначимо, що в складі сербської збірної є чимало класних форвардів, зокрема Мітрович, Тадіч, та Йовіч, якого підписав мадридський «Реал».

Головний тренер «орлів» Младен Крстаїч перед поєдинком відзначив, що він визначився зі стартовою одинадцятою. Він не став відзначати когось з українських футболістів, однак зауважив, що українська команда матиме хорошу підтримку у Львові. Натомість Андрій Шевченко наголосив, що він та його команда розуміють значимість гри і знають, що їх очікує непроста гра, однак сподіваються показати хорошу гру.

Перший тайм

Українці на правах господарів впевненіше почали гру, більше контролюючи м’яч. Вже на четвертій хвилині господарі заробили кутовий, однак небезпеки для захисту сербів він не створив. Згодом небезпечно пробивав Зінченко – його удар заблокував захисник.

Дивлячись на стартові хвилини у виконанні збірної України, можна було зрозуміти, що установкою тренерського штабу для футболістів жовто-синіх був швидкий м’яч. Однак серби не збиралися бути хлопчиками для биття та відповіли небезпечним ударом з меж карного майданчика Прийовича.

На 11 хвилині збірна України у стилі іспанців в один дотик розіграла швидку атаку, фінальним акордом якої стало зміщення та удар Циганкова – над перекладиною. А через три хвилини Миколенко з-під ніг нападника сербів Прийовича, який готувався замикати навіс, вибив м’яч на кутовий.

Після 15 хвилини серби дещо оговталися від стартового тиску українців, намагаючись організувати кілька виходів в атаку. Втім, українці і далі продовжували атакувати – свідченням цього був удар зі зміщенням від Коноплянки, після якого м’яч пролетів поруч зі стійкою.

В сербів на оперативний простір виривався новачок «Реала» Йович, але Степаненко повернувся назад та відтер серба корпусом. На 25 хвилині українці могли відкривати рахунок: Коноплянка пробивав з-за меж штрафної, Дмитрович відбив прямо на Яремчука, але той головою пробив прямо йому в руки.

А через хвилину Віктор Циганков з одного дотику після прострілу Караваєва забив свій другий м’яч у відборі - 1:0. Однак на цьому молодий хавбек «Динамо» не заспокоївся: Циганков отримав «кулястого» від партнера та метрів з 25 після класної атаки українців вколотив «кулястого» у ворота сербів – 2:0.

Українці продовжували розривати захист сербської збірної. На 30 хвилині Коноплянка взагалі міг робити рахунок непристойним, але не поцілив у ближній кут. За хвилину знову пробивав Циганков.

Збірна України і далі контролювала гру, однак не йшла в атаку так активно, як це було у перші 30 хвилини, відтак на перерву команди пішли з-за переваги української збірної.

Другий тайм

Українці продемонстрували вогняний початок після перерви: вже на 40 секунді першої хвилини другого тайму Малиновський віддав на Коноплянку, а Євген у фірмовому стилі змістився та пробив у дальній кут воріт сербів – 3:0.

Вже за мить українці могли ще збільшувати рахунок, але Циганков не влучив по м’ячу після прострілу Коноплянки. Відзначимо, що по перерві українці продовжували контролювати м’яч та атакувати. Серби натомість спромоглися відповісти ударом головою Митровича прямо в руки.

А на 59 хвилині Яремчук з одного дотику замкнув простріл Караваєва, забивши свій перший гол за збірну – 4:0. До слова, Караваєв віддав свій другий асист у матчі.

Після 60 хвилини тренерський штаб збірної України почав робити заміни, зокрема замість автора четвертого голу Яремчука на поле вийшов Кравець. Також замість Степаненка на поле вийшов Шепелєв.

Українці після замін продовжили розривати сербів: на 75 хвилині українці вибігли в контратаку, під час якої Малиновський віддав на хід Коноплянці, а той, змістившись з флангу, забив п’ятий гол своєї команди, оформивши дубль – 5:0.

В час, що залишився, українці продовжили контролювати гру, маючи шанси ще збільшувати рахунок. Відтак, українці довели матч до логічного завершення, розгромивши сербів 5:0.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 7 Червня 2019 23:55
Молодці і команда, і Шевченко ! Дякую за гру і позитивні емоції ! Спасибі арена " Львів " !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus