USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна просить білорусів не знищувати Світязь

26 Березня 2009 11:23
Міністерство охорони навколишнього природного середовища України дало відповідь на звернення депутатів Волинської обласної ради щодо загрози зникнення озер Шацького національного парку під впливом розробки крейдових покладів родовища «Хотиславське» Малорітського району Брестської області Республіки Білорусь. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У листі, підписаному першим заступником Міністра Іваном Чорнокуром йдеться: «За результатами розгляду повідомляємо, що розробка родовища крейди «Хотиславське» може мати негативний вплив на загальну екологічну ситуацію і, зокрема, на підземні води у прикордонній з Республікою Білорусь території України, в тому числі, Шацького національного природного парку».
«Мінприроди має інформацію стосовно намірів проведення господарської діяльності ООО Трайпл «Розробка крейдових покладів ділянки «Хотиславське» (ІІ черга) в Малоритському районі Брестської області». У зв’язку з цим Мінприроди України звернулося до Міністерства природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь, в особі Міністерства, про наміри проведення господарської діяльності відповідно до вимог Конвенції Експоо, що дозволить українській стороні прийняти рішення щодо участі в процедурі оцінки впливу зазначеної діяльності на навколишнє природне середовище (ОВНС)», – йдеться у листі Мінприроди, оприлюдненому на сайті Волиньради.
Іван Чорнокур підкреслив: «Одночасно у зверненні запропоновано розпочати консультації, до надання офіційного повідомлення, що, на нашу думку, дасть можливість обговорити календарний графік робіт з ОВНС на більш ранньому етапі».
«Крім того Державною геологічною службою Мінприроди здійснюються заходи щодо невідкладної організації постійного моніторингу за станом підземних вод на прикордонній території з метою постійного контролю за їх станом та своєчасного здійснення необхідних дій щодо попередження можливих негативних наслідків на території України від експлуатації Хотиславського кар’єру», – йдеться у листі.
Нагадаємо, що через розробку Хотиславського кар’єру Світязь, який увійшов до семи природних чудес України, може зникнути з лиця Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus